Hallingdaaaal!

FRI FLYT-TV: På Field Invitational Railjam var det bare en dal som gjaldt.

Sist oppdatert 5. november 2011 kl 19.50
DOBBEL I DAL´N: Øystein Bråten tok seieren helt hjem til Torpo, foran nabo Andreas Håtveit og "Årets rookie" fra ‹‹Being There›› Jesper Tjëder. Foto: Anders Skjærseth.
DOBBEL I DAL´N: Øystein Bråten tok seieren helt hjem til Torpo, foran nabo Andreas Håtveit og "Årets rookie" fra ‹‹Being There›› Jesper Tjëder. Foto: Anders Skjærseth.

- Det hagler 270er her, var den klare beskjeden fra speaker Jan Petter Aarskog. 

Og selv om snøen var bløt, og været ganske crap, fikk publikum det de kom for da gutta (og jentene) varta om med 450er annenhvert minutt på downrailen. 

Dalen stjal showet

Men det er var to hallingdøler som stjal showt. Andreas Håtveit tok turen for første gang, og tok med seg stortalentet Øysetin Bråten i bagasjen. Hallinggutta gikk helt til topps, men Håtveit måtte til slutt gi tapt da 16-åringen vartet opp med switch-up, switch-up, switch-up til 270 ut, og solid kjøring gjennom hele finalen. 

- Jeg hadde jo håpa at jeg skulle slå han, men når han varter opp med så solid kjøring er går du fort av med seieren da, sa en likevel herlig fornøyd Håtveit, som har trent hver dag hjemme i hagen i Sudndalen siden 1. september. 

- Det kunne like godt blitt Andreas, men jeg er jo selvfølgelig utrolig fornøyd, sa Bråten, som tok med seg 3000 kroner i skibagen til Torpo. 

- Vi regna vel egentlig med at det ble skummelt når de tok turen, og de kjørte helt sinnsykt bra, sa arrangør Even Sigstad, som sammen med resten av gjengen bøyde seg i Hallingdalstøvet. 

Nok et hakk opp

Fri Flyt skrev i fjor at Field Productions, ved Even Sigstad og Espen Kristiansen hadde gjort det igjen, med et nivå ut av en annen verden på konkurransen. Nå er det på tide å skrive det igjen, i feit skrift - for en rail jam her i landet har ifølge kjørere og arrangører aldri vært bedre! Det ble blod, sjuke drop, balleknusing og kjørere som satsa alt og litt til. Mer er det vanskelig å be om. 

- Jeg er helt satt ut. Triksene som var helt ok i dag var jo best for et par år siden, så det er den beste rail jamen jeg har vært på, sa dommer Aleksander Aurdal, mens han jobbet med å gni vekk gåsehuden på armen. 

Se intervju med Øystein Bråten, Andreas Håtveit og dommer Aleksander Aurdal:

Snowboard:

  • Mathias Nordby

  • Best trick: Mathias Nordby - Cab 360 , 50-50 til frontside 180 av

Ski:

  1. Øystein Bråthen

  2. Andreas Håtveit

  3. Jesper Tjëder

  • Best trick: Jesper Tjëder - 450 på til blind 270 av. (beste trick to år på rad)

Jenter: 

  • Delt mellom Tiril Sjåstad Kristiansen (ski) og Dina Treland (brett) delte prisen for beste jente, og imponerte både publikum og dommere stort med solid kjøring. 

Publisert 5. november 2011 kl 19.50
Sist oppdatert 5. november 2011 kl 19.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen