Gull til Tiril!

X GAMES: I sitt første run kræsja hun på den første railen, i sitt andre run tok hun ledelsen, og i sitt tredje økte hun poengsummen. Tiril Sjåstad Christiansen vant gull i X Games slopestyle i går kveld!

Sist oppdatert 27. januar 2013 kl 23.41
HISTORISK: Tiril Sjåstad Christiansen (17) tok gull i X Games i går kveld, og ble tidenes yngste vinner i skiklassen! Foto: Christopher Frankum
HISTORISK: Tiril Sjåstad Christiansen (17) tok gull i X Games i går kveld, og ble tidenes yngste vinner i skiklassen! Foto: Christopher Frankum

Med hissig railkjøring, en perfekt 900 tail og back to back 540´er viste 17-åringen fra Geilo stor styrke i dag, da hun ettertrykkelig parkerte folk som Kaya Turski og Ashley Battersby i slopestyleløypa i Aspen. Tiril Sjåstad Christiansen tok historiens første «norske» gull for jenter i slopestyle ski!

LES OGSÅ: Se Tirils vinner-run

Sjokkseier

– Dette er helt sykt! Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje, sa Tiril til VG Nett like etter at seieren var et faktum.

Landslagstrener Christopher Frankum sier folk ble sjokkert over Tirils innsats i Aspen i går kveld.

– Det er en spesiell stemning fordi folk er sjokkert. Tiril landet tidenes run med 92,33 poeng. At hun klarer å lande det her i X Games er helt rått. Det er det største du kan gjøre som frikjører, sier Frankum, som minner om at storfavoritt Kaya Turski landet sitt run, men uten at det var nok til å slå Tiril.

Dramatisk start

Det ble riktignok ingen enkel start for Tiril. Hun kræsja umiddelbart i sitt første run, muligens prega av at konkurransen fikk en svært dramatsik start, og ble utsatt. Rose Battersby fra New Zealand kjørte landa på flata og kjørte ut av løypa rett før konkurransen skulle starte. Hun ble liggende hjelpeløs i snøen etter kræsjen. Rapportene sa at Battersby både pustet og snakket, men at hun ikke rørte på seg, og i skrivende stund er det ikke klart hvilke skader hun pådro seg.

Bare nesten for Turski

X Games meldte for øvrig om Tirils seier før storfavoritt Kaya Turski kjørte sitt siste run, og dermed meldte vi den gledelige nyheten på friflyt.no før det hele var avklart. Heldigvis viste det seg at vi ikke tok feil! Turski måtte vente en halvtime ekstra på toppen etter at Ashley Battersby kræsja og skada foten på sitt siste hopp. Turski kjørte solid i sitt siste run, men ikke godt nok til å slå Tiril, og Kaya Turski, som har vunnet tre ganger på rad tidligere, gikk inn på 2. plass med 90 poeng.

Resultater slopestyle jenter, X Games 2013:

  1. Tiril Sjåstad Christiansen 92,33

  2. Kaya Turski 90

  3. Dara Howell 89,33

  4. Ashley Battersby 88,66

  5. Keri Herman 88,33

  6. Yuki Tsubota 87,66

  7. Jamie Crane-Mauzy 74,33

Publisert 27. januar 2013 kl 23.41
Sist oppdatert 27. januar 2013 kl 23.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen