Se filmen, bildene og historien fra Trondskjortetind og Litsksjorta i Sunndalen:

210 kilometer fra Trondheim, 90 kilometer fra Molde og Oppdal, 20 kilometer fra Sunndalsøra, innerst i Øksendalen ligger gården Brandstad. Kjører du kl 7 en lørdags morgen fra Trondheim er det lite trafikk og du kommer deg dit på under 3 timer. Det er til og med ei turisthytte der, Brandstadbu, hvor du kan bo relativt billig. Herfra kan du gå inn til fjell med navn som Fløtatind, Litlskjorta, Vikesoksa, Breitelnebba og Trondskjortetind bl.a. Det finnes et utall renner og traverser her inne. Det er nordvendte nedkjøringer som kan overraske med tørrsnø på dager da alt annet er skare og det er solvendte sider som roper etter å bli kjørt når det har fallt snø. Og har du først kommet deg dit opp kan du ikke unngå å se Trondskjortetind og de to fantastiske østvendte rennenen. 

Annonse

 Etter noen dager med mildvær etterfulgt av frost syntes jeg og telemarkskiløper Yngve at snøforholdene var trygge nok på dette fjellet til at vi kunne prøve oss på rennene. Gå opp, kjøre ned. Ikke fordi det er vanskelig eller skummelt, for det var det ikke. Men fordi det er en fantastisk naturopplevelse litt utenom det vanlige. Det var fire biler på parkeringa denne lørdagen i november. Sju skiløpere var på tur til tre forskjellige fjell. Jeg minnes applausen og jubelropene fra 600 personer under Fri Flyt Film Tour i Storsalen på Studenteramfundet i Trondheim 11. oktober. Hvor ble de av?

PS: Den beste snøen fant vi i nordøst-sida på Litlskjorta. Går du den vanlige veien opp til Brandstadskaret og opp ryggen er det et ganske bratt parti med hard skare. Bruk stegjern. Velger du å gå inn Kannsdalen og videre opp er det aldri brattere en 30 grader og snøen er fin å gå på. Og trygt vil det være der til neste værskifte. De første 400 høydemetrene fra parkeringa må du bære skiene, men stien er tørr og fin. 

Siste helga var det også folk på Snasahögarna på svensk side og på Kjørkbyfjellet i Meråker. Relativt kortreist for en trønder.