Med unntak av klubbmesterskapet til Trollhøe Høkkers, har det ikke vært arrangert frikjøringskonkurranse i Vågå noen gang –i hvert fall ikke ifølge Høkkers-sjef Daniel Gangsø. Han er også sjef for gjennomføringa av den fjerde runden i vinterens Norway Freeride Cup (NFC) som går av stabelen i Vågå -sammen med Hans Petter Bakke.

LES OGSÅ: Freeridecupen til Vågå

Annonse

Face ikke bestemt

– Selve konkurranse-facen er noe ukjent enda. Vi er nødt til å se an vinteren og snømengde. Det hadde vært moro å kunne kjørt konkurransen på Lemonsjøen, men vi vet ingenting enda om forhold, så vi får se det an i vinter. Men vi har noen heftige facer i bakhodet, sier Gangsø. 

Kjørerne fra Norddalen har satt sitt preg på den norske frikjøringscupen de siste årene, og også i Freeride World Qualifier nede i Europa sist vinter. Men med hjemmebanefordel tror Gangsø presset blir ekstra stort på Høkkers-kjørerne i år.

1491466_10151997266890728_7243600756817623535_o
1491466_10151997266890728_7243600756817623535_o

TEAMSJEF: Daniel Gangsø (til høyre) er ikke så opptatt av å være foran kamera, men her er han med på et bilde sammen med Høkkers-kolleger (fra venstre) Lemonsjø-sjef Kjetil Villa, Øystein Aasheim, Hans Petter Bakke og lillebror Henrik Gangsø.

God selvtillit i Høkkers

– Hele Vågå regner vel med at en Høkker skal vinne, så de har muligens litt press på seg!

– Hvem kommer til å vinne tror du?

– Vi har kjørt klubbmesterskap i Skavlein to år på rad, med to forskjellige vinnere (Henrik Gangsø og Dennis Risvoll), men alle i Trollhøe Høkkers kan vinne. Etter å ha sett resultatlista i NFC i fjor er det mange som kan stikke av med seier´n.

– Men hva skjer hvis seieren går til en utenbygds kjører?

–Da blir hele Vågå skuffa! Men, det er fint å få litt nytt blod i fjellene her, kanskje noen som tør å dra på enda mer? Da blir jeg riktignok overrasket, men utrolige ting har jo skjedd før.

Stort og ivrig publikum

NFC-konkurransen kommer i tillegg til klubbmesterskapet, som arrangeres på Lemonsjøen, vanligvis i påsken. Gangsø garanterer stor stemning når det braker løs 10. april.

– Med tanke på klubbmesterskapet i fjor og for to år siden vet vi at folk i Vågå og omegn kan lage bra liv, og stiller opp for å se på. Klubbmesterskapet i fjor gav alpinsenteret ny besøksrekord, så vi håper og tror NFC-runden i Vågå blir et fantastisk arrangement, sier han.

Terminlista spikra

En sjette arrangør har vært diskutert, men nå tyder alt på at kommende vinters norske frikjøringscup får disse fem konkurransene: 

  • 19. – 22. februar: Sogndal Freeride

  • 12. – 15. mars: Stavanger Freeride

  • 20. – 22. mars: Sauda Backcountry Challenge

  • 10. – 12. april: Vågå Freeride

  • 22. – 26. april: Røldal Freeride Challenge