Fra fluefiskeliv til skibums igjen

Om å finne tilbake til skigleden, selv i en travel hverdag.

Sist oppdatert: 31. mai 2017 kl 13.27
FRA TIDSKLEMMA: Stig har funnet toppturgleden igjen. Foto: Privat
FRA TIDSKLEMMA: Stig har funnet toppturgleden igjen. Foto: Privat

Etter å ha blitt inspirert og fått kunnskap gjennom blant annet Fri Flyt, og ikke minst gjennom FFTV, har jeg etter 20 år med ski på hylla til fordel for et aktivt fluefiskeliv hele året gjennom fra mitt bosted på Askøy utenfor Bergen, endelig gjenopptatt gammel fryd og glede i skikjøring.

Mye utstyr å oppdatere seg på, og ikke minst; Hvordan få presset skikjøring, leik og moro inn i hektisk tidsklemme med små barn og turnus arbeid.
Vel, der er hele løsningen; turnusarbeid.
Slik vi har utført vårt fluefiske siste årene, ved å nyttegjøre ledige formiddagstimer når barn er i barnehage/skole, har jeg siste året siden april 2016 fått på plass mye «lavterskels skikjøring».

IMG_20170513_123057_196
IMG_20170513_123057_196

Ikke de høyeste toppene, de lengst unna som røver tid fra familielivet, enda, men jeg håper de kommer noen av etter hvert.
Dagene har mer liknet et tidskjemapress for å få realisert mitt behov for å boltre meg i snø- og aller helst sokslinn.
Da er Bergen by et ypperlig bosted, nær fjellene som er èn til to timers kjøring unna. Kvamskogen er mest brukt, da en times tid i bil gir ca 4-5 timer med ski på beina.
Noen ganger rekker man flere slike turer i uken dersom turnus og vær tillater. Og det har det så langt i vinter.

IMG_20170507_201053_193
IMG_20170507_201053_193

Med stor begeistring har jeg oppdaget fordelen ved å ha vært småbarnsforelder med tidlige morgentimer våken som følge. Noen litt lengre kjøreturer unna har blitt kompensert i helger uten å stjele for mye tid fra familiesamvær. Spesielt sein april og mai har vi vært ut av dørene 0500, på plass i Vossafjellene med ski på beina kl 0700, og hjemme til lunsj. Alle skal få.
Planlegging av turer, med terreng som passer vår skipreferanse og tidsaspekt er viktig. Gleden er ultimat når dette klaffer og solen skinner i tillegg.
Voksne gutter i vår beste alder, dertil passene fysisk form, det er rikelige med muligheter for slike som oss også, man må bare se mulighetene og ikke begrensningene.
Selv etter en sein start på sesongen der skianlegg åpner seing grunnet mangel på snø, er det med toppturski på beina likevel rikelige muigheter i- og rundt anleggene.
De dagene der topptur er noe redusert grunnet vær og føreforhold har det vært av aller høyeste glede å kunne skli inn i anleggene like ved for å boltre oss med tretimers kort i Eikedalen eller Furedalen på Kvamskogen. Disse dagene har vi fått opp selvtillit i anleggene i stedet for å ha den dårlige nedkjøringen i flatt lys og gjennomslagssnø i tankene på bilturen hjem.

IMG_20170509_093824_366
IMG_20170509_093824_366

Og mai måned har vært episk flott i f.eks Eikedalen på Kvamskogen. Lett å gå til topps, fin fine nedkjøringer i vårslush.
Ja, vi drømmer oss til Jotunheim, Lyngen, Romsdalsalper mm.
Likevel vil vi si at vi er heldige som kan skli formiddager vinteren gjennom i nære områder og dele felles middager med familien. Så kommer det atter en tid der man igjen kan bruke lengre dager på fjernere himmelstrøk, sammen med- og uten familien på skitur. Gleden er stor over å ha fått barn i skianlegg for første gang i deres liv denne vinteren også. Engasjement smitter, er gledelig å observere.

Her er en lite filmsekvens med kort oppsummering fra «min tidsklemmevinter» nær Bergen.

Topptur-Skisesong 2017, kort oppsummert from Stig Vivelid Nilssen on Vimeo.

Publisert 31. mai 2017 kl 13.27
Sist oppdatert 31. mai 2017 kl 13.27
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen