Fosspadlarlauget er en gjeng med padlere med base i Sogndal. Vi har Sogndalselvi som hjemmebane og føler oss svært privilegert til å bo, studere og padle her. Vi har ambisjoner om å vise fram gledene vi har med sporten gjennom et filmprosjekt for sommeren.

I fjor begynte vi å snakke om måter man kunne få med flere folk med på elven. Flere elvepadlere flyttet til Sogndal og sammen fikk vi inspirasjon til å ta for oss et mer seriøst prosjekt. Norge er et fantastisk land for elvepadling. Det kommer padlere fra hele verden for å oppleve den fine naturen, de rå elvene og den gode kulturen. Det er ikke mange nordmenn som utnytter seg av dette tilbudet, og det synes vi er synd. Vi blir ofte satt i skyggen av større sporter og vi har lyst til å gi elvepadling mer mediedekning for å vise at dette er noe mange flere kan drive med.
Elvepadling blir ofte fremstilt som noe veldig ekstremt i media, med fokus på store fosser og stryk med høy konsekvens. Dette er så klart imponerende men også noe som kan virke avskrekkende for mannen i gaten. Store fosser og stryk er også en del av elvepadling, men det er veldig mye mer enn bare det. Gjennom sommeren og høsten vil vi legge ut filmsnutter med mål om å nå ut til flere; fra padleentusiastene til de vanlige friluftsinteresserte. Filmene har som mål å vise gleden, kameratskapet, turopplevelsen, naturen og fortelle historien om utviklingen en padler gjennomgår når han/hun opplever dette. Vi skal reise rundt i Norge for å vise frem norske padlefestivaler, padlegrupper, norske elveperler, forsøk på humor, og sist men ikke minst skal det være plass til litt padleporno.

Vi håper dere har lyst å følge eventyrene våre og enda viktigere; kanskje blir inspirert til å begynne å padle!

Se den første episoden her: