Fosspadlarlauget i Trøndelag

Bli med Fosspadlarlauget fra Sogndal til Trøndelag.

Sist oppdatert 19. juni 2017 kl 09.59
PÅ TUR: Det vil etterhvert dukke opp flere episoder. Her er forøvrig lauget på vei over Glomvatnet for å padle Glomågå. Foto: Jack H. Mcdonald
PÅ TUR: Det vil etterhvert dukke opp flere episoder. Her er forøvrig lauget på vei over Glomvatnet for å padle Glomågå. Foto: Jack H. Mcdonald

Fosspadlarlauget er en gjeng med padlere med base i Sogndal. Vi har Sogndalselvi som hjemmebane og føler oss svært privilegert til å bo, studere og padle her. Vi har ambisjoner om å vise fram gledene vi har med sporten gjennom et filmprosjekt for sommeren.

I fjor begynte vi å snakke om måter man kunne få med flere folk med på elven. Flere elvepadlere flyttet til Sogndal og sammen fikk vi inspirasjon til å ta for oss et mer seriøst prosjekt. Norge er et fantastisk land for elvepadling. Det kommer padlere fra hele verden for å oppleve den fine naturen, de rå elvene og den gode kulturen. Det er ikke mange nordmenn som utnytter seg av dette tilbudet, og det synes vi er synd. Vi blir ofte satt i skyggen av større sporter og vi har lyst til å gi elvepadling mer mediedekning for å vise at dette er noe mange flere kan drive med.
Elvepadling blir ofte fremstilt som noe veldig ekstremt i media, med fokus på store fosser og stryk med høy konsekvens. Dette er så klart imponerende men også noe som kan virke avskrekkende for mannen i gaten. Store fosser og stryk er også en del av elvepadling, men det er veldig mye mer enn bare det. Gjennom sommeren og høsten vil vi legge ut filmsnutter med mål om å nå ut til flere; fra padleentusiastene til de vanlige friluftsinteresserte. Filmene har som mål å vise gleden, kameratskapet, turopplevelsen, naturen og fortelle historien om utviklingen en padler gjennomgår når han/hun opplever dette. Vi skal reise rundt i Norge for å vise frem norske padlefestivaler, padlegrupper, norske elveperler, forsøk på humor, og sist men ikke minst skal det være plass til litt padleporno.

Vi håper dere har lyst å følge eventyrene våre og enda viktigere; kanskje blir inspirert til å begynne å padle!

Se den første episoden her:

Publisert 19. juni 2017 kl 09.59
Sist oppdatert 19. juni 2017 kl 09.59
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen