Med paraglider og svære kameraer (nei, ikke GoPro eller Contour) filmer karene hissig storfjellskjøring, hovedsakelig i Chamonix. Christoph «Tof» Henry er en av gutta som figurerer mest foran kamera, og vi har tatt en prat med Tof for å finne ut hva greia er med disse, mildt sagt, drøye followcam-shotsa.

– Mye fetere enn heli

Annonse

– Vi starta å filmen med speedriders og paraglidere i 2008, rett og slett fordi det er noe helt nytt. Dessuten er det MYE billigere enn heikopter, og mer miljøvennlg. Etter at vi filma de første shotsa, innså vi fort at dette er mye fetere og mer dynamisk enn shots fra helikopter, forteller Tof, som (selvsagt) er local i Chamonix.

Råskalle i Frankrikes råskallebygd

Det er ikke gjort på et blunk å bli en av de råeste skikjørerne i Chamonix, men Tof er blant de som har på seg ledertrøya i dalen. Men selv om han er blant de verste råskallene, skal det mye til for å få til followcam-shotsa med paraglider.

– Vi må ha både perfekte flyforhold og perfekte snøforhold. I tillegg til fett terreng for å få det til ordentlig, sier han.

Monoski

Når karene filmer followcam uten paraglider kjører filmerne på monoski (!), og de siste årene har de filma med Canon 7d speilreflekskamera.

– Jeg må kjøre fort når vi filmer med paraglider, men når forholdene er perfekte klarer jeg å kjøre minst like fort som speedriderne, Men det krever at vi er veldig samstemte, og at vi har jobbet mye sammen tidligere. Heldigvis er gutta på monoski de råeste monoskikjørerne jeg har sett noensinne, og da er det nokså komfortabelt å holde på sammen.

Stort kamera 

– Hva slags kamerautstyr bruker dere?

– Vi bruker Canon 7d, og det er nokså stort og tungt, men etter mange år med øving har vi blitt flinkere og flinkere, og nå går det fint.

Se noen av de feteste SkiPowPow-filmene her:

SkiPowPow V:

SkiPowPow Making of XI:

SkiPowPow Teaser 1: