Followcam-sjefen

Vi har tatt en prat med mannen foran kamera på de mye omtalte SkiPowPow-filmene, som gir begrepet followcam ny mening.

Sist oppdatert: 10. april 2012 kl 09.09
RÅSKALLE: På grunn av moderate engelskferdigheter og en umettelig drive til å hoppe MYE lenger en hva fotografen tror, flyr Tof Henry rett inn i nederste hjørne av dette bildet fra Le Flegere i Chamonix. Foto: Tore Meirik
RÅSKALLE: På grunn av moderate engelskferdigheter og en umettelig drive til å hoppe MYE lenger en hva fotografen tror, flyr Tof Henry rett inn i nederste hjørne av dette bildet fra Le Flegere i Chamonix. Foto: Tore Meirik
Lesetid: 2 minutter

Med paraglider og svære kameraer (nei, ikke GoPro eller Contour) filmer karene hissig storfjellskjøring, hovedsakelig i Chamonix. Christoph «Tof» Henry er en av gutta som figurerer mest foran kamera, og vi har tatt en prat med Tof for å finne ut hva greia er med disse, mildt sagt, drøye followcam-shotsa.

– Mye fetere enn heli

– Vi starta å filmen med speedriders og paraglidere i 2008, rett og slett fordi det er noe helt nytt. Dessuten er det MYE billigere enn heikopter, og mer miljøvennlg. Etter at vi filma de første shotsa, innså vi fort at dette er mye fetere og mer dynamisk enn shots fra helikopter, forteller Tof, som (selvsagt) er local i Chamonix.

Råskalle i Frankrikes råskallebygd

Det er ikke gjort på et blunk å bli en av de råeste skikjørerne i Chamonix, men Tof er blant de som har på seg ledertrøya i dalen. Men selv om han er blant de verste råskallene, skal det mye til for å få til followcam-shotsa med paraglider.

– Vi må ha både perfekte flyforhold og perfekte snøforhold. I tillegg til fett terreng for å få det til ordentlig, sier han.

Monoski

Når karene filmer followcam uten paraglider kjører filmerne på monoski (!), og de siste årene har de filma med Canon 7d speilreflekskamera.

– Jeg må kjøre fort når vi filmer med paraglider, men når forholdene er perfekte klarer jeg å kjøre minst like fort som speedriderne, Men det krever at vi er veldig samstemte, og at vi har jobbet mye sammen tidligere. Heldigvis er gutta på monoski de råeste monoskikjørerne jeg har sett noensinne, og da er det nokså komfortabelt å holde på sammen.

Stort kamera 

– Hva slags kamerautstyr bruker dere?

– Vi bruker Canon 7d, og det er nokså stort og tungt, men etter mange år med øving har vi blitt flinkere og flinkere, og nå går det fint.

Se noen av de feteste SkiPowPow-filmene her:

SkiPowPow V:

SkiPowPow Making of XI:

SkiPowPow Teaser 1:

Publisert 10. april 2012 kl 09.09
Sist oppdatert 10. april 2012 kl 09.09
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen