Førsmak av påske på Togga

Dette var en av de dagene hvor det var grått utenfor soveromsvinduet da vekkerklokka ringte, og ideen om å stå tidlig opp for å rekke en topptur før forelesning virket nokså fjern. Likevel kom samtlige seg opp, og den grå dagen viste seg å bli en av sesongens fineste.

Sist oppdatert 23. mars 2018 kl 08.50
HERLIGE FORHOLD: Skiforholdene på klassikeren Tagga i Sogndalsdalen lover godt for påska! Foto: Mikel Gonsholt
HERLIGE FORHOLD: Skiforholdene på klassikeren Tagga i Sogndalsdalen lover godt for påska! Foto: Mikel Gonsholt

Eirik Byrkjeland, Tim Maarten Riesen, Mikael Bøe Nilssen og jeg, Mikel Gonsholt stod å gjespet og myste mot toppen av Togga fra parkeringa. Eller Dvs vi myste mot der toppen av Togga pleier å være, men i dag så den ut til å være inne i en sky. Vi tråkket oppover med godt mot. Et mot som ble svakere og svakere, ettersom klabbene under skia ble større og større. Etter nesten alle orda i ordboka var brukt opp tok vi en pause på 700 moh for å grave snøprofil. Denne avslørte kompliserte forhold, som bekreftet varselet fra varsom med både nysnøflak og vedvarende svakt lag. Vi bestemte oss for en trygg linje ned og bannet oss videre mot toppen med klabbene på slep.

Foto-Mikel-Gonsholt-3090
Foto-Mikel-Gonsholt-3090

PÅSKEVÆR: Deilig å gå toptur i baris! Foto: Mikel Gonsholt

Vi trodde temperaturen skulle synke mot toppen, men vel inne i tåkesløret rundt 800 moh var det som å gå inn i en badstue. Videre i solsteiken ble det høy barisfaktor, uten solfaktor, og en ekstrem fotogen utsikt med de høyeste toppene ruvende over skydekket. Etter at vi hadde tatt av fem tonn snø fra fellene fulgte vi anmarsen ned i fin 10-15cm solpåvirka løssnø. Før vi dreide mot den slakere delen av østsiden hvor snøen ble noe dypere, men tyngre og tyngre mot bunn.

Om det er slik påska skal smake i Sogndalsdalen, så er vi klare!

Publisert 23. mars 2018 kl 08.50
Sist oppdatert 23. mars 2018 kl 08.50
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen