Flytfjellet

Nok en gang har snøjeger´n vært på tur. Denne gangen fant ikke Bård Smestad bare fin snø, han fant fin flyt også.

Sist oppdatert 10. januar 2013 kl 01.47
FLYT: Håkon Klerud på vei ned fra Fløtatind. Foto: Bård Smestad
FLYT: Håkon Klerud på vei ned fra Fløtatind. Foto: Bård Smestad

5. januar 2013. Vi forlot Trondheim kl 0715 i mørke og regn. Det regnet hele veien forbi Oppdal og nedover Sunndalen. I 10-tida var vi fremme ved Brandstad innerst i Øksendalen. Gråvær. Skydekket lå langt nede i dalen. Kanskje var det slutt på flaksen? Kanskje var det på tide at jeg fikk en dårlig dag på fjellet? En dag da jeg heller skulle holdt meg hjemme. Vårt eneste håp var at Yr hadde meldt at det skulle bli litt sol i 13-14 tida, omtrent da vi regnet med å nå toppen av Fløtatind 1711 moh.

Med snøfall dagene før og markert temperaturstigning helt til topps, var det også typiske forhold for økende skredfare. Men man trenger ikke droppe en fjelltur for det, det gjelder bare å ta ekstra hensyn. Ruta til Fløtatind er godt kjent og når vi studerer skredkartene til NGI så ser man at man kan komme seg til topps uten å gå i helninger brattere enn 30 grader. På vei ned valgte vi å kjøre noen partier som har over 30 graders helning. Snøen som møtte oss var godt sammensunket av mildværet og det føltes greit å sette utfor selv om snøen noen steder satte seg. Et tegn på lagdeling i snøen. 

 Jeg har havnet flytsonen de siste tre gangene jeg har stått på ski ned fra dette fjellet, derfor det alternative navnet: Flytatind.

Se film fra turen:

Publisert 10. januar 2013 kl 01.47
Sist oppdatert 10. januar 2013 kl 01.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen