Det er hektisk aktivitet i Field Productions nye lokaler på Helsfyr om dagen. Forberedelser til en ny intens vintersesong og klipping av hele åtte VGTV-episoder, som har premiere førstkommende søndag.
Og det beste av alt – i år kan du se den på friflyt.no!

Hva får vi se i VGTV-serien?
– Hele meningen med serien er at seerne skal få bli med oss på vårt pågående prosjekt, fra start til slutt. I løpet av to sesonger får seerne et innblikk i alt fra ting som går bra, og ting som går ikke fullt så bra. Det er kult å kunne vise alt arbeidet som ligger bak en slik produksjon.

Annonse

Hva gleder du deg mest til å vise fram?
– Det blir gøy å vise 3D-materialet vårt. I tillegg har vi mye snadder fra Alaska, Svalbard, New Zealand og Lyngen. Og ikke minst mye drøy urban fra Norge.

Hva skal filmen hete?
– Det er hemmelig inntil videre. Dere får se på søndag.

Når lagde dere dokumentar første gangen?
– Det var i «Get Lucky» i 2008. Vi hadde så mye materiale som ikke ble brukt, så vi bestemte oss for å lage en dokumentar. Even klipte bakomfilmen, som fikk mye bra tilbakemelding. Det var da vi bestemte oss for å gjøre en skikkelig bakom-film, til året etter, i «Eyes Wide Open».

Hvordan kom VGTV inn i bildet?
– Høsten 2009 kontaktet jeg VG og spurte om de ville se noen klipp fra «Eyes Wide Open» og om de ville legge ut en teaser for filmen på vg.no. Etter å ha sett klippene ble de såpass gira at de spurte om vi hadde nok ekstramateriale til å lage en hel serie. Det resulterte i at vi kunne presentere vår første VGTV-serie året etter, i forbindelse med filmen «Side By Side».

Field Productions VGTV-serie endte opp med å bli sett av millioner – og samarbeidet med VG har vært avgjørende for den videre produksjonen av skifilmer for Christensen:

– For det første er det veldig viktig å være synlig på nett, og VGTV er en unik distribusjonskanal. I tillegg hjelper det oss til å skaffe mer ressurser til å utvikle filmene våre til et høyere nivå.