Tor Berge og Bjørn Sørland var på Finse i helgen for å teste utstyr mot en kommende Grønlandsekspedisjon. Været var fantastisk og det ble tre fantastiske dager i fjellet. Ingen av oss har noe erfaring med skiseiling, så det ble en oppvekker å få oppleve hvor gøy det faktisk var. 

Når man går på ski, så havner man ofte i sine egne tanker og sliter seg opp fjellsidene. Under skiseilingen måtte vi konsentrere oss på en annen måte om å holde rett kurs, presse seilet i riktig retning, krysse mot vinden med mer, slik at alle andre tanker blir skjøvet bort. I tillegg er det muligheter for spennende eventyr på viddene dersom været er fint, så vi skjønner godt hvorfor mange blir hektet på dette.

Video: Norexplore

Ruten over Grønland, som er litt lengre enn den klassiske ruten, blir en kombinasjon av skigåing med pulk, og skiseiling. Så det var fint å få testet forskjellige seil og størrelser i helgen, for å bedre planlegge utstyrsbehovet mot Grønland. 

Vi fikk også øynene opp for dette med å ha hytte på Finse hvor eneste vei opp på vinteren er med tog. Dette gjør at man opplever en annen slags stillhet sammenliknet med de mer tradisjonelle hyttestrøkene. Må samtidig få takke Lars-Helge, Svein-Erik og Tess for en fantastisk helg hvor vi ble bortskjemt med god mat og drikke på hytten til Lars-Helge, og ikke minst fantastisk vær!

Se flere bilder nedenfor. Bildene er tatt av Norexplore: