Døde av skadene

En profilert svensk frikjører (33) døde av skadene fra et skred på Strynefjell.

Sist oppdatert 25. april 2011 kl 10.49
DIREKTE TIL HAUKELAND: Frikjøringen ble hentet med et Seaking helikopter. Bilde: regjeringen.no
DIREKTE TIL HAUKELAND: Frikjøringen ble hentet med et Seaking helikopter. Bilde: regjeringen.no

To svært erfarne frikjørere fra Sverige skulle stå ski ned en bratt renne i vest for Grotli ved 16.30-tiden lørdag da skredet gikk. Den første som kjørte ut ble tatt av ras.

Mannen skal ha fulgt raset i 200 meters lengde nedover den bratte fjellsiden, der det er en renne øverst oppe. Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor stort raset var i bredde og lengde, men svensken skal ha vært med i 200 meter nedover fjellsiden, skriver gd.no.

Vedkommende ble hentet ut i live og fløyet til Haukeland Sykehus med tilsyn av lege. Tilstanden var kritisk, og han ble stadig dårligere. Senere på kvelden døde 33-åringen, som er en svært kjent profil innen frikjøringsmiljøet i både Norge og Sverige.

Raset gikk omlag fem kilometer inne i Breidalen i forhold til Riksveg 15, vest for Grotli. En tredje person var med i følget til de to svenskene og oppholdt seg i nærheten av veien, antakelig for å filme nedkjøringen.

Fri Flyt vil følge denne saken tett og oppdatere etterhvert som vi vet mer om hva som har skjedd.
* NGI kommer med sin rapport på tirsdag.

Publisert 24. april 2011 kl 11.11
Sist oppdatert 25. april 2011 kl 10.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen