Etter to uker med strålende vær og perfekt sendeføre er DNB FP-camp over for i år og campansvarlig Espen Kristensen ser lyst på fremtiden.

– I år har det vært enormt bra, været kunne vel nesten ikke vært bedre og parken har vært enestående. Vi er veldig fornøyd med året her, det har vært 170 deltagere fordelt på to uker som er dobbelt så mange som i fjor. Det viser at konseptet med å bruke Field-gutta som trenere fungerer veldig bra.

Annonse

TALENT: Det er en rimelig rå trenerstall som har vært tilgjengelig for kidsa på breen de siste ukene.

– Hva synes du har vært det kuleste med å arrangere campen her?

– Det som er kult er å se er at nivået er høyt og at de fleste har det som mål å ha det fett med skikjøring. Nivået er høyere enn det har vært uten at mange har som mål å komme til OL. Litt av grunnen til at vi gjør det her er for å vise at det er sjukt mange måter å gjøre det på, at man ikke trenger å være en del av et landslag for at det skal være gøy å kjøre ski. I år har vi hatt flere coacher med, blant annet Stinius og Peyben som har vært veldig kult. Vi har ikke hatt noe forhold til Stinius før men det er viktig for oss å prøve å få med oss de skikjørerne som ungdommene ser opp til i dag. De yngste deltagere i år var bare 9 år gamle, og er mange av Field-gutta som ikke har vært skikkelig aktive på noen år så det er veldig bra med litt ferskt blod.

 

trenerne
trenerne

Lovende: Den unge og lovende frikjøreren Stinius Skjøtskift har vært trener siste uken, her sammen med Kim Boberg og Jesper Tjäder. Foto: Bård Basberg.

Parken som ble bygget har også fått mye skryt, Even Sigstad som har vært parksjefsassistent i år har fint lite negativt å si om sesongen.

– Det har vært helt rått, dritbra. Det blir jo bare sånne klisjeer når man skal snakke om to så bra uker på breen. Konge vær og sjukt bra park til tross for varmen. Det har ikke smelta sånn vilt mye, sånn som det kan gjøre med varm vind, så parken har vært grei å holde ved like. Morro å bygge park når man kan bygge den bedre for hvert år. Jeg synes det var bedre enn i fjor så gleder meg sjukt til neste år.