Førsteopplaget av boka Skikompis fra 2013 er utsolgt for lengst, og i disse dager rulles den nye utgave fra Fri Flyts forlag ut i bokhandlene. Store deler av boka er ny, og tilpasset moderne ferdsel i vinterfjellet. Boka er mynta på alle som ferdes på ski eller brett utenfor preparerte løyper.

– Fagstoffet og ferdselsrådene  er bedre tilpassa de ulike terrengklassene enkelt, utfordrende og komplekst. Boka har nye flytskjema, helt nye og flere illustrasjoner av Joar Christoffersen, mye mer om snøomvandling, skredproblem, skredvarslinga i Norge og vær og frontsystem, forteller forfatter og tindevegleder Christer Lundberg Nes.

Annonse
Din-nye-skikompis
Din-nye-skikompis

FORFATTER: Tindevegleder Christer Lundberg Nes har skrevet Skikompis.

– Hva skiller Skikompis fra andre, lignende bøker?

– Skikompisboka tar utgangspunkt i måten en bør ferdes på i ulikt terreng. Ved å ta utgangspunkt i terrenget er det mulig å gi konkrete og praktiske råd og tips i forhold til utstyr, gruppestørrelse, vurderinger, kjappe tester og kameratredning – som nå blir skildra ut i fra tilrådd ferdselsmønster i hver terrengklasse. Boka fletter også sammen skredproblem fra skredvarselet med kjapptester du bør gjøre underveis. Den praktiske tilnærminga gjør fagstoffet enklere å formidle og lettere å forstå.

– Hva var visjonen din da du skrev boka?

– Å formidle det vi faktisk gjør, eller bør gjøre, når vi er i skredterreng, i stedet for å teoretisere om snø og regelbaserte forenklinger. Det følte jeg at jeg lyktes med. Nye Skikompis spisser og foredler ferdselsråd og kjapptester, ikke bare etter terrenget, men og sammen med skredvarselet og nye verktøy som ligg som kartlag i flere apper. Målet er  å formidle praktiske råd og tips til tryggere ferdsel i vinterfjellet, sier Lundberg Nes.
Bestill Skikompis direkte fra Fri Flyt. 

Les også: Toppturer i Rondane

Les også: Test av topptursekker for langtur