– Det var som å danse og sveve nedover

Pål-Trygve Gamme fikk fantastiske skiforhold før helgens toppturkurs.

Sist oppdatert 27. april 2017 kl 13.06
Varingskollen telemark frikjøring freeride ski snø alpint snowboard topptur randonee kurs
FANTASTISK: Denne uka har Varingskollen hatt flotte skiforhold. Foto: Pål-Trygve Gamme

– Det har kommet 20-25 centimeter. Mandag morgen subbet man i snø i Hakadal, og det har denne uka snødd tett, sier skientusiast Pål-Trygve Gamme til Fri Flyt.

Denne uken, på tisdag, gjorde han som 20 andre entusiaster - tok seg til Varingskollen for pudderkjøring. Skiheisen stengte for noen uker siden, men denne ukens forhold har vært unike.

– Det er jo det største snøfallet som har vært i vinter. I tillegg blåste det bortimot kuling, så det var virkelig følelsen av å være på fjellet, sier Gamme, som kan rapportere om et stort antall skifolk i bakken.

– For å sitere Harald Martinsen; jeg så flere i dag enn før anlegget stengte.

Her kan du lese vår anleggsguide til Varingskollen!

IMG_8400
IMG_8400

BREDT: Gamme kunne selv finne fram de bredeste skia i boden. Foto: Privat

Gamme har gjennom hele året flere toppturkurs i området, også i helga. Det blir årets syvende kurs for den ivrige telemarkkjøreren. Da kan deltakerne boltre seg i siste ukes snødump. 

– Jeg fikk ideen om toppturkurs etter å ha vært på et tilsvarende kurs på høyfjellet. Der var det knapt folk som hadde hatt på seg ski. I Varingskollen kan vi øve i mindre utsatte forhold. Det går mye i hvordan du skal bevege deg i fjellet, og hvordan du skal ha det bra på tur, i tillegg til læring om skred og forhold. Vel så viktig er det at de blir bedre og tryggere på å kjøre, sier Gamme, som får flere og flere ut i den svarte løypa i løpet av kurset.

– Det er ikke alle som tror det på forhånd, men jeg har etter hvert fått teknikker og metoder for å løfte de raskt på ski.

Kurset starter forøvrig fredag ettermiddag. Vil du være med kan du kontakte Gamme på epost.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

IMG_8397
IMG_8397

POPULÆRT: Gamme kunne telle 15-20 biler på parkeringsplassen. Foto: Pål-Trygve Gamme

Han er klar på at forholdene er de beste han har kjørt på i Norge så langt i år.

– Jeg har vært booket opp en del helger, så det har begrenset seg litt. Men denne uka fant jeg frem de bredeste skia jeg har, og det var helt herlig. Det var som å sveve nedover Varingskollen, konstaterer Gamme, som samtidig slår et slag for løs hæl:

– Jeg er ganske overbevist om at det er mye å hente der med myke stølver, slik at du får nok trykk på bakskia. Da kan du flyte på en helt annen måte enn med fast hæl.

Her finner du alle sakene vi tidligere har laget om varingskollen.

Se flere bilder fra Varingskollen, med Gamme, Per Bjørn Lothering og Harald Martinsen:

Publisert 27. april 2017 kl 13.06
Sist oppdatert 27. april 2017 kl 13.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen