– Det var en helt nydelig dag. Strålende sol og god stemning. Alt gikk på skinner. Utrolig gøy at så mange kom for å se på, sier Sigrid Håndlykken som er ansvarlig for frikjøringskonkurransen XFree.

– Tror det var omtrent 150 publikummere som tok seg turen opp for å se konkurransen fra ryggen i bunnen av Trollbotn i Ørsta skisenter. Det er jo bare helt rått! Det var også høyt nivå på deltagerne i år.

Annonse

XFree i Ørsta ble arrangert i helga, noe uheldig samtidig som norgescupen i Sauda. Men mange fant likevel veien til vestlandet. Det gjorde dog at de aller største navnene fra frikjørings-Norge uteble.

– Det er kult å se hva man kan få til med så mange frivillige i sving. Med på laget hadde vi frivillige fra Møre folkehøyskole som sørget for god stemning i publikum, og stavhenting i facen, Ørsta skisenter som fraktet utstyr og folk med scooter opp og ned hele dagen, dyktige dommere, lege og ikke minst Røde kors. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Håndlykken.

XFree
SOL: Det var fine forhold under konkurransen i helga. Foto: Silje Reed

XFree arrangeres i forbindelse med X2-festivalen, men har blitt avlyst de siste årene på grunn av koronapandemi og vanskelige forhold. I helga var det derimot god klaff.

Her kan du se hvem som fant de ulike konkurransene:

Snowboard, dame:

 1. Astrid Paulsson

 2. Pia Ranum

 3. Vanessa Hoff

Snowboard, herre:

 1. Markus Wegge

 2. Severin Welle

 3. Tage Fossgård-Moser

Ski, dame:

 1. Fien Van Zwieten

 2. Yasmin Kaldestad

 3. Marte Svanaasen

Ski, herre:

 1. Balder Gormsson

 2. Jon Isak Salamonsen

 3. Tom Knitler