Slik gikk årets XFree

– Det var høyt nivå på deltagerne i år.

Selv om norgescupen i Sauda og frikjøringskonkurransen XFree ble arrangert samtidig, ble det likevel godt oppmøte og høyt nivå i sistnevnte. Her er resultatene og bildene.

Sist oppdatert 6. april 2022 kl 11.58
Xfree
ÅRETS KONKURRANSE: Se rapport fra årets XFree her. Foto: Silje Reed

– Det var en helt nydelig dag. Strålende sol og god stemning. Alt gikk på skinner. Utrolig gøy at så mange kom for å se på, sier Sigrid Håndlykken som er ansvarlig for frikjøringskonkurransen XFree.

– Tror det var omtrent 150 publikummere som tok seg turen opp for å se konkurransen fra ryggen i bunnen av Trollbotn i Ørsta skisenter. Det er jo bare helt rått! Det var også høyt nivå på deltagerne i år.

XFree i Ørsta ble arrangert i helga, noe uheldig samtidig som norgescupen i Sauda. Men mange fant likevel veien til vestlandet. Det gjorde dog at de aller største navnene fra frikjørings-Norge uteble.

– Det er kult å se hva man kan få til med så mange frivillige i sving. Med på laget hadde vi frivillige fra Møre folkehøyskole som sørget for god stemning i publikum, og stavhenting i facen, Ørsta skisenter som fraktet utstyr og folk med scooter opp og ned hele dagen, dyktige dommere, lege og ikke minst Røde kors. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Håndlykken.

XFree
SOL: Det var fine forhold under konkurransen i helga. Foto: Silje Reed

XFree arrangeres i forbindelse med X2-festivalen, men har blitt avlyst de siste årene på grunn av koronapandemi og vanskelige forhold. I helga var det derimot god klaff.

Her kan du se hvem som fant de ulike konkurransene:

Snowboard, dame:

 1. Astrid Paulsson

 2. Pia Ranum

 3. Vanessa Hoff

Snowboard, herre:

 1. Markus Wegge

 2. Severin Welle

 3. Tage Fossgård-Moser

Ski, dame:

 1. Fien Van Zwieten

 2. Yasmin Kaldestad

 3. Marte Svanaasen

Ski, herre:

 1. Balder Gormsson

 2. Jon Isak Salamonsen

 3. Tom Knitler

Publisert 6. april 2022 kl 11.58
Sist oppdatert 6. april 2022 kl 11.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen