I kveld vises «Hoji» på Odeon kino i Oslo, på lørdag kan du se den i Oppdal og før jul slippes den for strømming.

Fri Flyt møtte Eric «Hoji» Hjorleifson under Europapremieren tidligere i høst og fikk en kort prat om bakgrunnen for filmen.

Annonse

– Scott Gaffney i Matchstick Productions (MSP) hadde ideen til filmen: Vi har filmet i 15 år – om vi samlet alle klippene ville det bli noe spesielt, sier Hoji til Fri Flyt.

Der startet prosjektet for et år siden.

– I starten var det ikke planen, verken fra MSP eller meg, at vi skulle filme nye ting til filmen. Men prosjektet utviklet seg. Scott intervjuet meg i timesvis i fjor høst. Og etter det ble vi enige om å bringe mange av personene i livet mitt  – faren min, broren min, vennene mine – inn i filmen.

Dermed er det flere nyfilmede sekvenser der du får se Hoji på ski med de som kjenner ham aller best.

Det er også et godt innblikk i oppveksten til Hoji med endel klipp fra barndommen.

– Scott ble med hjem til foreldrene mine i mars, og da han dro hadde han med seg en søppelpose med 27 gamle camcorder-videoer fra oppveksten min. Og han gikk gjennom og logget alt. Nå i høst dro jeg ned til Scott for å gjøre ferdig filmen, og det var ganske utrolig ... I hukommelsen min har jeg mange skiøyeblikk fra oppveksten, og han hadde funnet alle sammen! Nå kjenner Scott barndommen min like godt som jeg gjør selv.
– Ideen kom fra MSP. Var du positiv fra starten?

– Jeg var gira helt fra starten. Det eneste vanskelig for meg var at jeg ikke er pensjonert fra eller ferdig med filming. Dette er ikke en pensjonerings-fest.

– Er det noe fra Norge i filmen?

– Vi fikk veldig generøst tilbud fra Field om å ta med klipp fra «Supervention», men filmen var lang nok allerede – det er 15 år med skifilm pluss en historie om en familie og en barndom. Men det er to klipp fra Norge.

– Hvilke?

– Det er et lifestylebilde fra når jeg står i en fjord. Og det beste crashet i filmen er fra Norge!