– Hintertux har mye enkelt tilgjengelig offpisteterreng, og det er en super plass å kjøre etter ett stort snøfall, selv for uerfarne. Noen rasfeller i de brattere delene av anlegget var det, så man bør være litt observant med tanke på vindretning og lesider ved veldig store snøfall.

Vi bodde i en leilighet i Mayrhofen, og det var enkel tilgang til offentlig transport som brakte oss til fjells.

Fra sommer til vinter på 12 timer:

– Jeg kom til Østerrike mandag kveld 20. oktober, iført t- skjorte og 16-17 varmegrader. På tirsdag kveld droppet temperaturen til rundt 0, og det lavet ned snø. På 12 timer forvandlet dalen seg fra sommeridyll med isbrekjøring på dagen og t-skjorte på kvelden, til vinteridyll og powderfaceshots -som du ser i filmen. 

Velkommen til andre dag på ski sesongen 2014/15: 

– Vi måtte være forsiktig når vi kjørte offpiste da snøen ikke hadde noe som helst underlag og vi hadde en hel horde av sharks å forholde oss til, da øvre del av frikjøringen på filmen foregikk i moreneterreng. Skiene og brettet fikk seg noen solide «minner» fra dagen.

Og en eller annen klovn i området fikk seg mest sannsynlig et nytt GoPro-kamera da Andreas ble frastjålet sitt midt på dagen, mens vi tok en pust i bakken etter en lengre haik. 

Uansett: 

– Her er en kort edit fra vår pudderdag i Hintertux i slutten av oktober. En herlig start på en sesong jeg er redd kan bli relativt snøfattig på Vestlandet: