De første teltene ble satt opp i Sognahallen onsdag kveld og torsdag var det fullt program fra morgen til kveld. En ting som var fulltegnet var topptur med fokus på brattkjøringsteknikk med selveste Jørgen Aamot og Fred Syversen. Turen startet i sol med siktet på Togga, 1205 m.o.h.

- Nå skal Jørgen lære meg å kjøre bratt, sa Fred.

Annonse

På vei oppover fortalte Aamot hvordan han tenker sikkerhet når han går opp og skal kjøre bratt ned. På den måten fikk deltagerne også spedd på skredkunnskapene.

- På et kurs som dette må vi finne en balanse på hvor bratt vi kjører. Ikke så bratt at det er farlig for deltagerne men såpass at de får noe ut av det, fortalte Jørgen.

Av 8 deltagere var det 5 unggutter fra Leikanger i 15-16 års alder med bra dra-på-innstilling. En av disse droppet for første gang. Med kyndig veiledning av Jørgen droppet 15,5 åringen 7 meter!

- Vi fikk en bra tur. 800 høydemeter med pudder så jeg er fornøyd, konkluderte Jørgen med etter turen.

Den kalde vinteren har gjort at snødybden bare er halvparten av hva den pleier å være i Sogndalsdalen på denne tiden. Likevel er den snøen som er, veldig lett og dyp. Noen turer i skogen ved Hodlekve Skisenter viste at det er masse usporet å forsyne seg av resten av festivalen. ”Laussnøbussen” går i skytteltrafikk mellom Frudalen og Hodlekve under hele festivalen.

Er man ikke helt utslitt etter pudderkjøringen tidligere på dagen, finnes det masse aktiviteter på festivalcampen på kveldstid. I tillegg til klatreveggen The Wall er det rigget opp taubane, skibakke med rail(!) og en egen avslappingsavdeling. Her finnes boblebad, badstue, massasjetelt, hengekøyer og saccosekker. Den offisielle åpningen ble gjennomført i Sognahallen torsdag kveld, med dagens video, og oppsummering av dagens aktiviteter.

Værmeldingen for resten av festivalen lover sol og lite vind så dette ser ut til å bli en svært vellykket festival. I morgen er det klart for den spektakulære konkurransen ”Kinesisk utfor”. Vi kommer tilbake med bilder og resultater fra den i morgen.

Bilder fra åpningsdagen ser du under.