Blizzard kommer med en helt ny toppturserie for sesongen 15/16. Fri Flyt har fått prøvekjøre den breieste modellen – Zero G 108 – og førsteinntrykket er lovende. Målene fra foran til bak er 136-108-122. Skien har flatt spenn, 27 meter radius og sandwichkonstruksjon med tradisjonell sidevegg. Slik sett er skia veldig frikjøringsorientert, men vekta gjør at skiene er egnet for topptur. Zero G 108 er storebroren i serien, som også har ski ned rundt kiloen.

Fri Flyt har både gått og kjørt på skien den siste uka – og kan melde om en stabil, vridningsstiv og medgjørlig ski. Vi gleder oss til å prøvde den ordentlig i skitesten til våren, og til at vår mann på den tekniske del av testen (Endre Hals) skal forklare oss hva «unidirectional carbon frame construction» er. Det er den som er brukt her, og i følge Blizzard er konstruksjonen ny og unik.

Dette er uansett en spennede ski for deg som liker tradisjonelt bygde ski med sidekant, men som er i markedet for noe lett. Det eneste Blizzard ikke vil ut med, er designet. Vår testski var svartmalt med et klistremerke på.