Blizzards mørke hemmelighet

STÆSJ 2016: Blizzard kommer med en helt nye lettvektsserie kalt Zero G.

Sist oppdatert: 22. januar 2015 kl 15.02
PÅ G: Den breieste skia i Blizzards nye toppturserie ZERO G er 108 mm på midten, og veier inn på småpene 1750 gram i lengde 185 cm. Foto: HP Hval
PÅ G: Den breieste skia i Blizzards nye toppturserie ZERO G er 108 mm på midten, og veier inn på småpene 1750 gram i lengde 185 cm. Foto: HP Hval

Blizzard kommer med en helt ny toppturserie for sesongen 15/16. Fri Flyt har fått prøvekjøre den breieste modellen – Zero G 108 – og førsteinntrykket er lovende. Målene fra foran til bak er 136-108-122. Skien har flatt spenn, 27 meter radius og sandwichkonstruksjon med tradisjonell sidevegg. Slik sett er skia veldig frikjøringsorientert, men vekta gjør at skiene er egnet for topptur. Zero G 108 er storebroren i serien, som også har ski ned rundt kiloen.

Fri Flyt har både gått og kjørt på skien den siste uka – og kan melde om en stabil, vridningsstiv og medgjørlig ski. Vi gleder oss til å prøvde den ordentlig i skitesten til våren, og til at vår mann på den tekniske del av testen (Endre Hals) skal forklare oss hva «unidirectional carbon frame construction» er. Det er den som er brukt her, og i følge Blizzard er konstruksjonen ny og unik.

Dette er uansett en spennede ski for deg som liker tradisjonelt bygde ski med sidekant, men som er i markedet for noe lett. Det eneste Blizzard ikke vil ut med, er designet. Vår testski var svartmalt med et klistremerke på.

Publisert 22. januar 2015 kl 15.02
Sist oppdatert 22. januar 2015 kl 15.02
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen