Bli filmstjerne med Fri Flyt

Lag skifilm i vinter og filmen din kan bli en av hovedattraksjonene under Fri Flyts filmturné denne høsten.

Sist oppdatert: 20. august 2015 kl 13.27
Espen Kristiansen fra Field Productions filmer superstjerna Russ Henshaw i lufta over en kicker i Oppdal. Du trenger verken så dyrt kamera eller så store skistjerner for å vinne Fri Flyts store filmkonkurranse. Bilde: Tore Meirik
Espen Kristiansen fra Field Productions filmer superstjerna Russ Henshaw i lufta over en kicker i Oppdal. Du trenger verken så dyrt kamera eller så store skistjerner for å vinne Fri Flyts store filmkonkurranse. Bilde: Tore Meirik
Lesetid: 3 minutter

Fri Flyts Filmkonkurranse 2015

Lengde på filmen: Maks 10 minutter. Originalitet vektlegges høyt. Innsendingsfrist 15. september 2015. Filmen sendes til brynjar@friflyt.no med en kort beskrivelse av prosjektet. Materialet må være upublisert.

Vinterens store filmkonkurranse arrangeres i regi av Fri Flyt i vinter, og akkurat som for Field Productions-sjef Filip Christensen, kan denne konkurransen være din billett til skifilm-stjernestatus.

– Hovedpremien er rett og slett å være det norske bidraget på høstens Fri Flyt Film Tour. I fjor hadde vi en spesialfilm fra Field Productions, men siden de er i gang med nytt 2-årsprosjekt blir det i utgangspunktet ingen norske bidrag på turneen i 2015. Men det vil vi gjøre noe med, og vi ønsker å gi en ung, norsk filmskaper sjansen til å bli den neste Filip Christensen, sier Film Tour-sjef Magnus Tveito.

Field-sjef Christensen, som i fjor høst ble historiens første filmskaper som fikk en skifilm på ordinær kinovisning i Norge, startet nemlig karrieren med å vinne filmkonkurranse i Fri Flyt. Året var 2004, og Fri Flyt-redaktør Erlend Sande husker godt da 16-åringen fra Lørenskog gjorde sitt inntog i skibransjen.
Slik beskriver han hendelsen i en kommentarartikkel på friflyt.no:

« I 2004 kom filmene i ymse kassettformater, og en av tapene var merket Field Productions. Kjøringa var kanskje ikke så vill som på vinnerfilmen fra året før, der en nykonfirmert Andreas Håtveit herjet foran kameraet til broren Jon. Men Filip og Field hadde alt det andre: Introen, bildene, klippinga, musikken. Det var lett å se for seg at denne 16-åringen ville bli til noe innen film. En langversjon av filmen «Suspense» kom samme år. At han sånn rundt 10 år etter skulle samle OL-kongen Aksel Lund Svindal, den OL-boikottende legenden Terje Håkonsen og eliten av skandinaviske skitalenter i en spektakulær helaftens kinofilm lå likevel ikke i kortene. Det er helt rått. Det er langt fra Suspense til Supervention. Filip Christensen, Filla blant venner, har kjørt på. Ikke brydd seg om at det egentlig ikke går an å leve av å lage skifilm. Vært utholdende og lur. Filip knyttet til seg de flinkeste folkene i Norge og utlandet, uten å vrake kompisene som var med fra starten. Det han ikke kunne, lærte han. Da han beveget seg fra gata og inn i fjellheimen, fikk han god hjelp fra Fri Flyts film- og helikopterentusiast Endre Løvaas. Nå turnerer han alt av byråkrati, sponsorer, avtaler og egoer selv. De siste årene har Field gjort en annen umulig ting, finansiert en stor filmsatsing gjennom å levere materiale til lavbudsjettsmediet nett-tv.»

LES OGSÅ: Super-Filla

– Nå vil vi gi norske skifilmskapere samme muligheter, men med en snarvei rett inn i filmturneen, i selskap med en av neste vinters største skifilmproduksjoner. Leveringsfristen er 1. september, så man har hele vinteren å filme på, sier Tveito.

I tillegg til visning for tusenvis av skifilmfans på filmturneen, så ligger et filmstipend i premiepotten. Deltagelse på hele Fri Flyts Film Tour er også inkludert. Maks lengde på filmen er 10 minutter.

– I tillegg er det viktig at filmen inneholder upublisert materiale. Du må ikke falle for fristelsen å slenge de beste shotsa på nett med en gang, men ha litt is i magen, og holde dem igjen til konkurransen er avgjort, sier Tveito.

Hvem som får plass i juryen var ikke klart da bladet gikk i trykken, men det blir en gruppe meget erfarne og kompetente skifilmfolk som bestemmer hvilken film som vinner. De beste filmene blir publisert på Fri Flyts nett-tv kanal FFTV.no. Film Tour-sjefen melder at originalitet blir en meget viktig kriterium for å gå til topps.

– En jury bestående av profilerte ski og filmskapere vil vektlegge originalitet, humor, variasjon og kvalitet på filming og redigering. Men det er ingen tvil om at originalitet vil vektes svært høyt, sier Tveito.

Publisert 25. desember 2014 kl 11.56
Sist oppdatert 20. august 2015 kl 13.27
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

annonse
jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen