Birk (14) «herjet med storgutta»

Birk Ruud var yngst av alle i Junior-VM i slopestyle, men ble likevel nummer tre med et run som var langt fra perfekt.

Sist oppdatert 30. mars 2015 kl 10.34
FORTSETTER Å IMPONERE: Birk Ruud var yngst av alle, men ble likevel nummer tre i Junior-VM i slopestyle i Valmalenco i Italia. Foto: FIS
FORTSETTER Å IMPONERE: Birk Ruud var yngst av alle, men ble likevel nummer tre i Junior-VM i slopestyle i Valmalenco i Italia. Foto: FIS

– Kvaliken gikk veldig bra, men i finalen ble det litt nerver. Jeg fikk satt sisterunnet, selv om det var et stykke unna perfekt.  Men jeg er veldig fornøyd med resultatet, sier supertalentet Ruud til Fri Flyt.

Smålegendariske Bendik Øye –som er trener på NTG Lillehammer- var med som trener for juniorene. Han kom med den avgjørende peptalken til supertalentet fra Oslo.

– Veldig glad!

– Da jeg fikk høre av den sveitsiske landslagstreneren at jeg fikk 88,60 og 3. plass turte jeg ikke å tro på det før det var avgjort. Men da jeg fikk bekreftelsen ble jeg veldig fornøyd, glad og stoka! Jeg hadde egentlig ingen store forventninger, men etter å ha sett nivået sa Bendik: «Du går for å vinne eller hva? Du herjer jo med storgutta». Selv om nivået var høyt, skjønte jeg selv at hvis jeg satt det runnet jeg hadde tenkt å gjøre, kunne jeg ha en sjanse til å få en god plassering. Og det ble det jo til slutt, jeg veldig glad for det!

Yngst av alle

Bare en annen deltager i Junior-VM er født samme år som Ruud, men han endte langt ned på lista. Konkurransens yngste deltager sikra bronsemedaljen med dette runnet:

  • 270 pretzel 270,

  • Venstre dobbelcork 10 mute

  • Høyre dobbelcork 10 safety

  • Høyre blind surfaceswop 270 ut

  • Venstre switch lip front 630

Lav score endte med sølv

Også i jenteklassen ble det norsk medalje, til Sandra Eie som slett ikke trodde på noen god plassering med scoren hun fikk. Eie gjorde switch 270 til blind 270 til høyre 540 til switch 540, til frontside 450 og railslide til slutt.

– Hvordan føles det å ta sølvmedaljen?

– Vel, jeg føler ikke så mye egentlig men, det er jo hyggelig det. Da jeg fikk resultatet ble jeg veldig overrasket over at de andre ikke hadde tatt meg igjen, siden jeg fikk så lav score, men jenter er jo jenter, så det var heldig for meg, sier Sandra med en aldri så liten latter.

– Hvilke forhåpninger hadde du før konkurransen?

– Å kvalle og sette mitt run og bare ha det gøy. Hadde ikke noe særlige forhåpninger egentlig.

Schuler suveren

Nanaho Kiriyama fra Japan og Luca Schuler fra Sveits ble juniorverdensmestre. Av øvrige norske deltagere ble Tora Johansen nummer sju, Victoria Brunborg 12, og Henning Hansen Pytte fikk samme plassering i gutteklassen, hvor Max Hagetrø Larsen ble nummer 33 og Ferdinand Dahl nummer 48. 

LES OGSÅ: Disse kjører Junior-VM

Komplett resultatliste for jentene finner du her, og for gutta her.

PS! Les mer om Birk Ruud i nyeste utgave av Fri Flyt!

Se film:

Publisert 30. mars 2015 kl 09.34
Sist oppdatert 30. mars 2015 kl 10.34
Relaterte artikler
STARTER 27. JANUAR: Freeride World Tour-terminlista er klar, og nytt i år er seks konkurranser. Foto: Dominic Daher
Seks konkurranser

FWT starter 27. januar

Spektakulære omgivelser! Foto: Paul Norheim
Film nummer fire av seks er klar

Jostedalsbreen på sitt fineste

Christopher Lange ute med skade

Brakk bekkenet: – 10 av 10 i smerte

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue