Merke: Dynafit Beast

Metallforsterket hælparti er en nødvendighet for å bruke den nye toppturbindingen til Dynafit, men dette følger med i pakka til den nette sum av 7499 kroner. Dynafit Vulcan kommer med denne hælbiten som standard.

Beast faller i kategorien som en kraftig frikjøringsbinding med DIN 16, rammeløs og vekt på 935 gram er binding. Utløsermekanismen ved tådelen roterer. Dette gir en mer dynamisk binding og større presisjon på utløsermekanismen enn tidligere modeller fra produsenten. Skistoppere kommer i størrelsene 90, 105, 120 og 135 mm.

Det er svenske Fredrik Andersson som har designet bindingen. Andersson kom til Dynafit for fire år siden med en protomodell på Vertikal FT12-binding med roterende frambinding, og endte opp med jobb mer eller mindre på dagen. 

Dynafit markedsfører bindinga med Eric Hjorleifsons navn.

FUNKSJONER 

1) Suppleres med utløsermekanisme til tå- og hælenheter.

2) Roterende tåstykke for å forhindre for at bindingen utløser for tidlig ved plutselige støt. 

3) Ny, revolusjonerende design og oppsett for bakre dreiepunkter aktiverer ekstra vertikal bevegelse og dermed økt bevegelsesbane/release verdi / tech gap (til 10mm fra 4mm). 

4) Denne funksjonen gjør at økt energi absorberes gjennom større elastisitet/fleksibitet ved større dynamiske utslag. (f.eks hopp).

5) Inngangskraften til bindingen er lav uansett innstillingen (DIN område 6-16)

6) Lav bindingshøyde gir god kontakt for med støvel og ski (Dynafit Vulcan: bak 23mm, foran 17mm)

7) Lav vinkel mellom framfot (tå) og hæl (bak) gir stabil og myk kjøring.

8) Ny, spesialdesignet innsats i støvlehælen for maksimal kraftabsorpsjon selv på DIN 16, samt god kraftoverføring mellom binding og støvel. 

9) Systemet gir gor vridningsstivhet, fordi støvelen har fire festepunkter.

10) Maksimal skrittutslag takket være Dynafits tradisjonelle dreiepunkt.

11) Ingen ekstra vekt på helen under oppstigningen, takket være den rammeløse konstruksjonen. Beast er verdens største rammeløse topptur/freeride-binding med DIN opp til 16.

12) Ekstra bred bunnplate, med borehull utformet i tråd med norm for maksimale dimensjoner. Denne utformingen er spesielt laget for brede ski med minimum midtbredde 80mm.

Kun 2500 bindinger vil være tilgjengelige på markedet til vinteren, og alle bindinger som slippes for vinteren 13/14 vil være merket med nummer fra 1 til 2500. I første omgang er det nemlig kun snakk om 400 bindinger på det norske markedet.