– Hun er det mest optimale vi har sett av søkere på veldig, veldig lenge. Det var ingen enkel prosess, men hun er akkurat slike vi ser etter, sier trener ved Hovden skigymnas, Svein Olav Lien.

Tirsdag ble det klart at Anne Jorunn Tysseland får jobben som fulltids freeski-trener ved Hovden skigymnas i Setesdal i Agder. Dermed blir hun, etter det Fri Flyt erfarer, tidenes første kvinnelige freeski-trener som jobber med toppidrettsutøvere. Tidligere i år annonserte skolen at de var på utkikk etter en ny freeski-trener.

Annonse

(Artikkelen fortsetter under bildet)

2
2

GOD SKIKJØRER: Anne Jorunn Tysseland er selv en svært dyktig skikjører. Foto: Anne Ruud

– Hva tar Tysseland med seg til skigymnaset?

– Det er først og fremst kunnskapen hennes. Det å være en god skitrener handler ikke bare om å stå på start og motivere. Det er en pakke. Du må være rettferdig mot alle, og vise forståelse, og få en god relasjon. Hun skal fylle alles forhåpninger og krav. Hun som person vil passe veldig bra til det.

Tysseland har også det formelle i orden: Hun er i ferd med å avslutte en bachelorgrad i coaching og idrettspsykologi ved Norges Idrettshøgskole i Oslo, spisset mot freeski.

Hun har dessuten et årsstudium med idrett fra Lillehammer. Hun har også, i en årrekke, vært en ildsjel i freeski-miljøet, og har spesielt hatt fokus på å rekruttere jenter gjennom ulike camper. Det får hun mulighet til å fortsette med.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

3
3

 STARTER: Tysseland starter å jobbe med talentene til høsten. Foto: Anne Ruud

– Det var et ønske om å fortsette med jentesatsinga og den mener vi er så viktig at vi må legge til rette for.

– Det må være en god match med tanke på rekruttering til skolen også?

– Hun vil med sin erfaring og sin kunnskap igjen bidra til et godt rekrutteringsmikjø. hun er en erfaren arrangør som helt klart vil bidra positivt.

Lien går selv nå inn i rollen som sportslig og administrativ leder for snowboard og freeski, og sier han skal være med så mye han kan med begge idrettene. Tysseland blir dermed en del av et team på tre.