Amerikansk hyllest til High Camp

Fri Flyts toppturfestival High Camp – og det norske skimiljøet – hylles over seks sider i det amerikanske skimagasinet Skiing.

Sist oppdatert 27. desember 2013 kl 08.58
IMPONERENDE: Skagastølstindane gjør inntrykk også på reisevante amerikanere.
IMPONERENDE: Skagastølstindane gjør inntrykk også på reisevante amerikanere.

«Massive topper. Ulidelig surt vær. Sjeleknusende bakrus. På den norske festivalen High Camp er alt større enn livet, inkludert vennligheten til fremmede». Slik starter Skiing-redaktør Kevin Luby reportasjen, som har fått tittelen «Among giants» og er en av hovedhistoriene i Adventure-nummeret til magasinet.

Skiing og søstermagasinet Ski har lenge vært de to største skimagasinene i USA. De har redaksjon i Boulder, Colorado, og eierselskapet har også hånd om filmselskapet Warren Miller Entertainment. 

Den amerikanske journalisten gikk grundig til verks da han skulle oppleve verdens største toppturfestival. Kevin Luby insisterte på å bo i telt uansett vær, slik flesteparten av de 600 deltakerne gjør. Dagene ble brukt til lange skiturer og han fikk sin del av den perfekte sløsjen du ønsker deg på vårtur i Hurrungane. Men kvelds- og nattetimene ble heller ikke kastet bort. Luby fant seg særdeles godt til rette blant den mest festglade delen av High Camp, spesielt natt til søndag. Den ble såpass fuktig at først våknet da sola varmet opp teltet godt utpå neste dag, med mobiltelefon og diverse eiendeler i minus og med skiutstyret innelåst i en bil han ikke hadde nøklene til.

En del av de som var til stede på High Camp lurte nok på hvordan den delen av festivalopplevelsen ville bli skildret på trykk. Svaret er full rapport, her legges det ikke skjul på noe, og det hele ender i en hyllest til sjenerøsiteten i det norske skimiljøet. Luby fikk nemlig låne fullt utstyr og kom seg på en fin tur etter hvert.  

Sverre Hjørnevik tok bildene til reportasjen, mens Espen Sollien og Kristina Slinning var med på flere av turene. Aasmund Olavson Vinje, den avdøde Turtagrø-sjefen Ole Berge Drægni og kombinertløper Mikko Kokslien er andre personer som dukker opp i historien fra Jotunheimen. Mange amerikanske lesere får nok dessuten sin første innføring i musikken til Åge Aleksandersen – «described to me as Norway´s Bruce Springsteen», som det står i teksten.

Undertegnede var med på tur en av dagene, og den klassiske renna på Store Austanbottstind stod på programmet, selv om snøen var særdeles krevende.

Amerikaneren holdt motet oppe og klarte seg godt på skareføret, men rapporterer til sine lesere om «the craziest line I´ve ever skied».

High Camp Turtagrø arrangeres i 2014 fra 8. - 11. mai, og billetter legges ut på ffshop.no  tirsdag 4. februar.

Publisert 27. desember 2013 kl 08.58
Sist oppdatert 27. desember 2013 kl 08.58
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen