Alt annet enn Myrkt

Turen over fjellet er lang, og første åpningsdag for sesongen kan være en selsom opplevelse. Vi har blitt skuffet før, men ikke i Myrkdalen.

Sist oppdatert: 24. november 2015 kl 16.00
DYP SESONGSTART (IGJEN): Du ble kanskje lei av Myrkdalen i november i fjor? Vel, det er visst bare å belage seg på mer. Slik så det ut da skisenteret åpna i helga. Foto: Simen Berg
DYP SESONGSTART (IGJEN): Du ble kanskje lei av Myrkdalen i november i fjor? Vel, det er visst bare å belage seg på mer. Slik så det ut da skisenteret åpna i helga. Foto: Simen Berg
Lesetid: 3 minutter

- Gladmelding! Me opnar skisenteret i morgon.

I god tid etter lunsj fredag kom drømmebeskjeden fra Myrkdalen. Dermed økte sannsynligheten for nedoverski fra 20 prosent til 100 prosent. Og innholdet i den ferdigpakka bilen ble justert deretter.

Skepsis til skamme

Første åpningsdag, dypsnø og knallvær gir grobunn for den sedvanlige skepsisen og redselen for heiskrøll og køkaos. Den ble heldigvis gjort til skamme, og snart var vi til topps i Kari Traa-heisen. Imidlertid fikk vi straks forklaringen på hvorfor det var overraskende lite oppkjørt nær heisen: Det var nemlig bristende skare stort sett over alt. Innledningsvis stilte vi på våre breieste ski, for å unngå å ta nedi for mye stein. Underlaget og dekket var ikke noe problem, og full rocker-ski er det eneste som kan sukre den bitre bristende skare-pillen. Og der det var oppkjørt, var det mykt og fint. Så man kan virkelig ikke forvente bedre i november. Også løypene var i oppsiktsvekkende god stand ved Kari Traa og Kråni. 

Fabrikkjører

- Første skidag for sesongen med sol og fin snø. Og ikke minst heiser som går. Det blir ikke bedre enn det, sier Asbjørn Eggebø Næss, som er på helgetur for teambuilding med resten av gjengen i SGN skis.

- Vi har intern fotokonkurranse, og jeg er initiativtager og dommer, gliser Bård Basberg.

karan
karan

SESONGSTART: Bård Basberg og Asbjørn Eggebø Næss har en tendens til å dukke opp der det er ned (og -opp)overbakker å finne. Foto: Simen Berg

Til forsesong å være er det definitivt dra-på-føre. Og Asbjørn skjuler godt at det er vinterens første dag på ski. For hjemme i Molde har forholdene så langt invitert til brettseiling for skifilmstjerna. Selv om mange tok fellene fatt i finværet, så ikke vi behov for annet en heistransport på åpningsdagen. 

Juger på snødybden

- Vi har allerede hatt 170 centimeter på målepinnen på toppen av Kari Traa. Men det er så mye at vi ikke kan skrive det på Fnugg og Facebook-sida vår. Vi måler flere steder i terrenget og bruker et snitt av dybdene vi finner, forteller John Ivar Norheim, daglig leder i Myrkdalen. - Men for å få åpna løypa helt ned har vi kjørt snø fra Vikafjellet med lastebil. For snøproduksjonen nede har bare gått siden i går.

Hotell-grep

Når beslutningen om åpen heis blir tatt samtidig med at de fleste nordmenn, iallfall mentalt, er i gang med helga, kreves det en ekstra innsats for å fylle opp flere av sengene i Myrkdalen. Hotellet klinte til med gratis overnatting til de som gikk med på å betale for maten.

- Det kom en del som ellers ikke hadde tatt turen, forteller markedsdirektør Kaia Finne. Man skal ikke se bort ifra at de skåret en del poeng hos entusiastene, samtidig som at budskapet om åpen heis nådde mange raskt.

Hva nå?

Denne uka kommer det vestavær, og det store spørsmålet er om været blir kaldt nok. For nedbør er meldt.

Se Simens råflotte bilder fra åpningshelga i galleriet under!

Publisert 24. november 2015 kl 16.00
Sist oppdatert 24. november 2015 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen