Alle fire funnet døde

OPPDATERT: Letemanskaper ble flydd inn i Kannsdalen i morgentimene i dag. Alle de fire savnede er funnet omkommet.

Sist oppdatert 16. april 2014 kl 12.00
HENTET OMKOMNE I DAG: Redningsmannskaper har vært inne i Kannsdalen i dag, og funnet de fire savnede, omkommet. Foto: Tommy Fossum
HENTET OMKOMNE I DAG: Redningsmannskaper har vært inne i Kannsdalen i dag, og funnet de fire savnede, omkommet. Foto: Tommy Fossum

OPPDATERT 10.03: Alle de fire savnede er nå funnet omkommet. De ble funnet i Kannsdalen sørøst for Litlskjorta, hvor signalene fra flere sender/ mottakere ble fanget opp i går. De fire skal ha blitt funnet relativt nært hverandre, og ifølge adressa.no halvannen meter under snøen.

– De savnede hadde skredsøkere på seg og det er trolig medvirkende årsak til at de tre ble funnet såpass fort i dag, sier Halvard Vermøy i Nordmøre- og Romsdal politidistrikt til VG Nett.

LES OGSÅ: S/M signaler funnet i Kannsdalen

Dermed er tre personer bekreftet omkommet og en fjerde er savnet. Aldri før har det norske toppturmiljøet blitt rammet like hardt i en og samme ulykke.

Ulykken skjedde mandag i Kannsdalen like ved toppturklassikeren Litlskjorta i Øksendalen, som er en del av Sunndalsfjella på Nordmøre.

LES OGSÅ: Savnet på Litlskjorta

Dette er årets tredje snøskredulykke med ski- eller snowboardkjørere som har fått fatal utgang. I februar omkom en snowboardkjører i Uvdal i Buskerud, og i mars døde en mann i snøskred i Kroktindan i Lofoten.

Norges Geotekniske Institutt (NGI) fører oversikt over snøskredulykker i Norge. Siden sesongen 2002/ 2003 har 35 mennesker omkommet i snøskred i forbindelse med ski/ snowboardkjøring i upreparert terreng. NGI har ikke registrert ulykker hvor fire nordmenn har omkommet i samme snøskredulykke. I mars 2012 døde fem franske og sveitsiske statsborgere i en skredulykke på fjellet Sorbmegaisa i Kåfjord.

Fri Flyt kommer med mer!

Publisert 16. april 2014 kl 08.31
Sist oppdatert 16. april 2014 kl 12.00
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen