OPPDATERT 10.03: Alle de fire savnede er nå funnet omkommet. De ble funnet i Kannsdalen sørøst for Litlskjorta, hvor signalene fra flere sender/ mottakere ble fanget opp i går. De fire skal ha blitt funnet relativt nært hverandre, og ifølge adressa.no halvannen meter under snøen.

– De savnede hadde skredsøkere på seg og det er trolig medvirkende årsak til at de tre ble funnet såpass fort i dag, sier Halvard Vermøy i Nordmøre- og Romsdal politidistrikt til VG Nett.

Annonse

LES OGSÅ: S/M signaler funnet i Kannsdalen

Dermed er tre personer bekreftet omkommet og en fjerde er savnet. Aldri før har det norske toppturmiljøet blitt rammet like hardt i en og samme ulykke.

Ulykken skjedde mandag i Kannsdalen like ved toppturklassikeren Litlskjorta i Øksendalen, som er en del av Sunndalsfjella på Nordmøre.

LES OGSÅ: Savnet på Litlskjorta

Dette er årets tredje snøskredulykke med ski- eller snowboardkjørere som har fått fatal utgang. I februar omkom en snowboardkjører i Uvdal i Buskerud, og i mars døde en mann i snøskred i Kroktindan i Lofoten.

Norges Geotekniske Institutt (NGI) fører oversikt over snøskredulykker i Norge. Siden sesongen 2002/ 2003 har 35 mennesker omkommet i snøskred i forbindelse med ski/ snowboardkjøring i upreparert terreng. NGI har ikke registrert ulykker hvor fire nordmenn har omkommet i samme snøskredulykke. I mars 2012 døde fem franske og sveitsiske statsborgere i en skredulykke på fjellet Sorbmegaisa i Kåfjord.

Fri Flyt kommer med mer!