Ivar Løviks sesongsammendrag er litt som en film fra Matchstick Productions –bare litt mer lokal og et par hakk fetere. Filmens er du under, men først kan du lese litt om hva Ivar Løvik –muligens en ny kandidat til tittelen Norges mest undervurderte frikjører- drev med i vinter, og planene hans for sesongen:

– Hva var høydepunktet i vinter?

Annonse

– Det var vel bokstavelig talt på det høyeste punktet –meter over havet- jeg var i vinter. Eller, vent litt, det var faktisk i juni, i Hurrungane. Vi hadde karra oss opp i et skar et steinkast fra Sentraltind på styggedalsryggen, med pungdjup snø som venta i fjellsida under oss. Ganske rått!

IMG_1047
IMG_1047

RÅTASS: Ivar Løvik draor pao (eller hva det nå heter i Sogndal) i sesongsammendraget sitt. Foto: Vegar Wathne Bøyum  

– Og hva er høydepunktet i filmen?

– Det må nok være fra linjene som er filma med helikopter. Jeg var så heldig og fikk være med på filming til en reklame Falkeblikk skulle lage. Det var en dag seint i april i Sogndalsdalen der vi var veldig effektive og fikk gjort greia på under to timer.  

– Hva er fetest: pillows i skogen i januar eller store linjer i Hurrungane i juni?

– Vanskelig å sette ord på hva som er best, egentlig. Sist sesong var veldig variert, svømmetrening i skogen i desember og januar, såkalte gunneruns i resortn i februar og mars, og mye turing til fjells april, mai og juni. Alt er fett på sin måte liksom! Men om jeg skal velge må det kanskje bli turing i Hurrungane og herje rundt i bratta der. 

– Hva er planene for kommende vinter? Tror du det blir like bra i Sogndal som i fjor?

– Bortsett fra at jeg vurderer å gå til innkjøp av en diger snorkel og dykkerbriller, så blir det en tur over dammen til statene i januar. Går rykte om El Nino-sesong der borte, så skal visst bli ganske ville tilstander. Destinasjon blir rundt Tahoe-området. Ellers blir det vel base rundt Sogndal resten av sesongen, og prøve å få gjort ugjorte ting i fjella her. Og, er det en ting jeg har lært meg, er at det er unødvendig sløsing med energi å ha for store forventninger om vær og føre til sesongen. En må vel bare ta det som det faller seg, so han sa, og gjere det beste ut av det.

Ivar gjorde det beste ut av det i fjor, bare se her: