60 millioner til ny stolheis

Enorme offpistområder åpner seg når Voss Fjellandsby investerer i ny heis.

Sist oppdatert: 27. juni 2013 kl 11.19
NYE MULIGHETER: Storhaugekspressen kommer til å gå til venstre i anlegget og åpne for helt nye områder i det populære løssnøparadiset på Vestlandet.
NYE MULIGHETER: Storhaugekspressen kommer til å gå til venstre i anlegget og åpne for helt nye områder i det populære løssnøparadiset på Vestlandet.
Lesetid: 3 minutter

Eierene av skisenteret i Myrkdalen kunne på en pressekonferanse i går fortelle om en ny stolheis. Allerede i desember skal Storhaugekspressen stå klar, en seksseter fra Leitner. Heisen er 1,7 kilometer lang, tar 2500 skigjester i timen og vil kunne doble kapasiteten på anlegget. Investeringen har kostet 60 millioner kroner. Skimessig vil det blir to nye svarte løyper, to røde/blå og tre grønne i forbindelse med utbygginga. Selvfølgelig åpner det seg helt nye offpistområder - uten å måtte ta beina fatt. 

 

– I Myrkdalen er vi handlekraftige, samtidig som vi jobber etter langsiktige og helhetlige strategier. Det vil alltid være en viss risiko forbundet med denne typen investeringer, men vi vet at vi må satse om vi vil nå de ambisiøse målsetninger vi har satt oss. Innen 2020 skal vi bli Norges tredje største skidestinasjon og Nordens beste helårsdestinasjon,, sier administrerende direktør Elin Bolann. 

 

– En del av en helhetlig plan
Hun legger ikke skjul på at ledelsen i anlegget er svært fornøyd med styrebeslutningen i Voss Fjellandsby AS. Og når beslutningen er tatt, er det ingenting å si på gjennomføringsevnen. 

– Til vinteren kan vi tilby gjestene våre et enda bedre skiprodukt, med en moderne og effektiv ekspressheis, nye nedfarter og enda større frikjøringsområder, sier Bolann. Det er heller ingenting å si på fremdriften: Styrevedtaket ble fattet tirsdag, og allerede onsdag morgen var de første anleggsmaskinene på plass.

 

Stor interesse for Myrkdalen

Fjorårssesongen var et stort løft for Myrkdalen med lansering av et moderne konferansehotell, flere nye hytte- og leilighetsprosjekter - og et vellykket VM i freestyle. Stadig flere bergensere investerer i fritidseiendom i Myrkdalen, og nye byggeprosjekter er nå på tegnebrettet. Med et raskt økende antall utenlandske gjester er destinasjonen i ferd med å få en posisjon også utenfor landets grenser.

– Vi ønsker å utvikle Myrkdalen til en helårsdestinasjon som blir lagt merke til. Vi er allerede en drivkraft i utviklingen av reiselivet på Vestlandet. Bygging av den nye heisen vil gi oss rom for vekst og videre utvikling i årene som kommer, sier destinasjonsdirektøren. Både Sparebanken Vest og Innovasjon Norge har bistått i heisfinansieringen.

 

FAKTA OM HEISEN: 
• Seksseters ekspressheis fra leverandøren Leitner 
• Lokal entreprenør er Taubane Teknikk AS
• Kapasitet er rundt 2500 skigjester i timen 
• Heisen er 1,7 kilometer lang og forserer 440 høydemeter 
• Toppstasjon på Storhaugen 
• To nye svarte løyper, to røde/blå og tre grønne vil bli opparbeidet i tilknytning til heisen

 

VOSS FJELLANDSBY AS:

Voss Fjellandsby AS er eid av Schage Eigedom AS (54%), Grendahl Holding AS (36%) og Aurland Ressursutvikling AS (10%)

Publisert 27. juni 2013 kl 11.19
Sist oppdatert 27. juni 2013 kl 11.19
annonse
Relaterte artikler
Hedvig Wessel feirer at hun er blitt verdensmester i frikjøring
– Dette er bare begynnelsen

– Dette er bare begynnelsen

Vetle Gangeskar RFC 2024
Slik gikk Røldal Freeride Challenge 2024

Slik gikk RFC 2024

FALLET: Like før droppet hektet deltageren skien slik at den falt av. Den bratte facen gjorde at hun skled ned fjellsiden.
Junior freeride i Røldal

Dramatisk fall under konkurranse

IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

annonse
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen