Merke: GoPro Hero 4

GoPro lanserer i disse dager Hero 4 som etter spesifikasjoner og demofilmer å regne feier de aller fleste kameraer av banen, store som små. Det lille kameraet er blitt så inni granskauen heftig at den tar innersvingen på TV-en din som i prinsippet nå kan fôres med filer på 4K som den ikke engang klarer å spise. (Med mindre du har en 4K TV, da. Det er ikke så mange som har det enda). Har du en TV med Full HD er begrensningen omtrent det halve. Isåfall kan du heller bruke ressursene i den nye firer´n til å lage enda råere slowmotionfilmer. Hva med 120 fps i Full HD, evt 50 fps på 2,7K? 

SE PROMOFILMEN

Digital_video_resolutions_(VCD_to_4K) (1)
Digital_video_resolutions_(VCD_to_4K) (1)

4K: 4096 x 2160      -      Full HD: 1920x1080      -     HD: 1280x720

Stillbildene er fortsatt på 12 megapixler, men vi tipper det ser bedre ut enn før likevel. Lydsystemet er oppgradert ved at mikkene fanger opp dobbelt så stort lydspekter som før. 

Mange har nok også savnet muligheten til å styre kameraet manuelt, og her imøtekommer GoPro 4 ytterligere fleksibiltet sammenliknet med forgjengeren ved at du nå kan kontrollere farger, ISO, eksponering med mer. 

Selvsagt er det fortsatt wifi og blutooth innebygget. Det eneste vi kan se er tatt vekk fra forrige modell er muligheten til å filme i 240 fps. Det er vel noe som kommer tilbake en gang i fremtiden når den lille helten er blitt enda kraftigere og den lar seg filme i minst 720p med denne ramme-raten.

GÅ FOR SØLV

Helt frem til nå har det egentlig bare vært nederlag å ta til takke med sølv contra (sort) gull når det kommer til GoPro. Alle spesifikasjoner har vært littegranne dårligere. Sånn er det forsåvidt fortsatt, men nå er det også en stor gulrot hvis du skulle gå for sølvet. Den har nemlig en innebygget touch-screen som lar deg se hva som skjer og styre menyer etc mer effektivt enn om du knoter med knappene. 

Hero_sølv
Hero_sølv

Priser har vi enda ikke fått oversikt over, men du må vel regne med å betale rundt 4000 kroner for toppmodellen. Lanseringen av Hero 4 skjer 8. oktober. Ihvertfall på det amerikanske markedet. 

GoPro HERO4 Black

Hero_Black_blackresolutions
Hero_Black_blackresolutions

GoPro HERO4 Silver

HeroSileversilverresolutions
HeroSileversilverresolutions