Du skulle kanskje helst vært ute og syklet? Eller kjørt sommerski? Enten du har operert en skiskade denne sesongen, eller har gått på en smell på syklinga i år, kan sofaen være et mareritt. Da gjelder det å holde humøret oppe - og se framover.

Her er en liste som forhåpentligvis skal gjøre det litt enklere.

1. Ta fjernkontrollen og rydd i kanal-lista. Sorter etter sinnsstemning. En flaske øl letter jobben betraktelig.

2. Gyv løs på underbukseskuffen. Ta farvel med gamle slitere og kast den «Russ 86»-trusa som du har gjemt av nostalgiske årsaker. Er formen fortsatt til stede så grovrydd i sokkeskuffen. Feir med en øl.

3. Gå ned i sykkelboden. Trykk frenetisk opp og ned på gaffelen for å holde «olja i gang». Sett deg på setet og homp hissig opp og ned. Juster lufttrykk på gaffel og demper. Klem på dekkene. Dette kan etter ønske repeteres en til tre ganger i døgnet. Premien for hardt arbeid er en øl.

4. Så du breiskiene i boden sa du? Ta en titt på DIN-innstillingene på bindingene. Du innser at du har glemt hvordan dette gjøres. Gå opp og sjekk på nettet. Du havner inne på Friflyt.no og ser på skifilmer, åpner en øl og glemmer hva du egentlig skulle.

5. Gå ut i hagen, se på det gryende forfallet. Du innser hvorfor folk kjøper leilighet. Trøst deg med en øl.

6. Gå løs på en ny omgang i sokkeskuffen. Sorter etter bruksområde. De kule sock-guy-sokkene med «I love beer», som har 13 hull på deling, tar du med og kaster i restavfallsdunken samtidig med at du går i kjøleskapet og henter en øl.

7. Dag-TV suger! Irriter deg grønn over all dritten som sendes i beste «syk på brakka»-tid. Hent en øl, ta en snap av øllen, gi terningkast 5 og tommel opp, send til kompisene.

8. Du innser at du må slutte fred med «dag-tv». Let fram kanalen «Extreme-sport» eller «Fatstone». De sender uendelige repriser av skikjøring og sykling i ulendt terreng. Ta en snap av skjermen, send til arbeidende kompiser og skriv «hva driver du med da?» smilefjes, smilefjes, solbrillefjes. Du ler godt og premierer deg selv med en øl.

9. Vaske gulv og tørke støv? Du begynner å få brakkesyke og tenke rare tanker. Disse skyller du bort med en øl eller to.

10. Du er nede i sykkelboden og ser skiene stå borte i kråa. Du kommer på at du glemte de DIN-greiene på bindingene. Du bestemmer deg for å hente en alpinsko og et skrujern for å forske litt selv. På tur opp fra boden snubler du i det ene trappetrinnet å slår deg midt på der kjernen til sykemeldingen sitter. Du hinker og banner deg vei opp og inn på kjøkkenet. Du tar i fortvilelsen en boks øl for å roe nervene og smerten.

11. Gjenta punkt 1 til 10.