– Det var litt dårlig sikt under starten, men ellers gikk det greit. Og snøforholdene var flotte, det er lenge siden vi har hatt så mye snø, sier rennleder Per Olav Tangen til friflyt.no.

Lørdag 2. april satte rundt 350 deltakere ned de 1100 vertikale meterne fra Galdhøpigen til Spiterstulen.

Borgar Eliassen var raskest blant herrene med 3 minutter og 25 sekunder, og fikk i tillegg årets gentleman-pris. Bak seg hadde han Nils Bjarne Krohn og Espen Sollien. Blant herrelagene var det ingen som kunne hamle opp med Bjørsoktninga fra Nannestad, med Tom Morud, Yngve Sollien og Johan Jørgen Strømberg

Kjersti Simpson-Larsen ble dronning av årets Galdhøpiggrenn med beste tid for jenter og seier for lag jenter sammen med søster Rønnaug Tveito Skille og Gunhild Sverresdatter Jensen.

Historien til Galdhøpiggrennet går helt tilbake til 1934. Rennet starter under Svellnosi 2100 meter over havet. Per Fossum fra Asker på 2.53.3 har tidenes beste tid, den står fra 1935 (!).

– I år hadde vi bare 15 porter, så det var mulig å sette rett ut, sier rennleder Tangen, som konstaterer at deltakelsen var bra trass i kollisjon med VM i telemark samme helgen.

Han sier at rennledelsen vurderer å legge inn en toppturkonkurranse neste år. Da vil stoppeklokkene starte idet deltakerne beynner å gå den rundt tre timer lange turen til topps.

Endelig resultatliste finner du ved å følge linken til høyre.