Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.21.21
Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.21.34
Annonse

Teknisk info: 
Elan har tilført den norske oppfinnelsen Triple Base Technology (TBT) i Puzzle-modellen, som på papiret skal hindre skia i å hekte. Puzzle er en forholdsvis tung konstruksjon, med testens høyeste vekt, men ikke tyngst i forhold til areal. Sandwich-konstruksjon og trekjerne.

På snø: 
Elan Puzzle TBT overbeviser fra start! Om det er Triple Base Tecnology som utgjør forskjellen eller ikke, disse skiene er lette å håndtere, de føles trygge på alle elementer og tar unna svinger på variert føre og fungerer veldig godt som en fullblods parkski.

Pluss: 
+ Overbeviser i hele parken

Minus: 
– Ved svært høy fart og kompressjon kan skien gli litt ut

LES OGSÅ: Grabipedia

TESTVINNER 2014: ARMADA Al Dente

Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.30.53
Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.31.10

Teknisk info: 
Ski i capkonstruksjon med sidevegg (semicap). Armada har utforsket grensene for hva som er mulig med parkski i fl ere år, og var tidlig ute med taperog rockerkonstruksjon på parkski. Denne har rocker, men de har gått tilbake til en klassisk profi l (uten tapering) sett ovenfra. Skia har relativt mye spenn, og lang rocker i denne sammenhengen. Gjennomsnittlig stive bakski, myke tupper i front. Klassisk setback.

På snø: 
Brede ski, som presterer bedre på mykt enn hardt føre. Først og fremst er dette en god leken ski, men er underlaget hardt slår den unødig. Lekenheten i skien kommer best frem med midtstilling, da oppleves den også mer stabil. Vi fi kk høre fra Armada at Harlaut selv kjører Al Dente litt bakstilt, men da vi møtte lillebror Oscar, kjørte han på storebrors gamle par, 100% midtstilt. Testens mest lekne ski.

Pluss: 
Skien takler de fl este forhold godt, men oppfører seg best på mykere føre. Den gir god popp og trygge landinger, og sånn sett en god allround-ski. 

Minus: 
Skiene blir urolige på hardt føre, spesielt i høy hastighet.

LES MER: Inspirasjon og tips for deg som står i parken

TESTVINNER 2 2014: Line Afterbang

Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.35.40
Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.34.10

Teknisk info: 
Line har hatt åpne kjernevegger på en del ski i flere år, forskjellen her er at kjernen er horisontallaminert av mange lag fi nér, på samme måte som rullebrett. Det som er nytt her er at de har tatt ned hjørnet og laget en cap-aktig konstruksjoin som kan minne litt om K-werks skia fra Völkl. Symmetriske mål, null setback.

På snø: 
Afterbang kommer i ny versjon denne sesongen, og kjennes unektelig lettere ut på føttene. De har god popp, brillierer på både rails og hopp som før, men blir farten for stor, føret for hardt eller slagete blir de litt urolige. Dette til tross, Afterbang er en parkski som har vokst fra et godt potensiale til å bli en god allround parkski. Trenger du en ski til å knuse konkurransen i slopestyle og bigjump kan du finne en litt stivere ski, for lek og morro leverer Afterbang derimot sakene.

Pluss: 
Leken, relativt lett, nok popp og nok stødighet til å mestre det meste i parken.

Minus: 
I stor fart og i de dypeste landingene er den ikke like stødig som enkelte andre ski.  

TESTVINNER 2015: Faction 1.0 Candide Thovex

Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.37.40
Skjermbilde 2015-02-10 kl. 10.37.52

Teknisk info: 
Dette er parkmodellen i signaturserien til det franske ikonet Candide Thovex. Den er bittelitt bredere enn standard parkski og nesten symmetrisk, med én centimeter setback. Det er rocker foran og bak. Det mest spesielle med skia er det kraftige spennet rett før rockerovergangene. Du ser tydeligere «lommer» når du klemmer skiene sammen. Skia har tilsvarende lite spenn på midten.

På snø: 
Testlaget går i spinn over Candides nye parkmodell. Tross kort testlengde og generøs rocker og taper er den stabil på alle elementer. Det beste er likevel lekenheten og responsen, som overbeviser testkjørerne om at dette er den beste skia. Anbefales for de som liker å kjøre litt av alt i parken, fra store hopp til bue på bue. Passer til alle skikjørere som vil ha en ski til lek og moro i parken.

Er du abonnent på Fri Flyt kan du lese hele testen her!

LES OGSÅ: Slik velger du pudderjibbeski

LES MER: Alt om Supervention 2

LES MER: Nyheter og reportasjer om Drammen skisenter