Totalt deltok 16 skikjørere i utslagskonkurransen hvor to kjørere møttes til en duell, der bestemann gikk videre.

Etter mange spennende dueller var det Jesper Tjäder og Andri Ragettli som kjørte mot hverandre i finalen. Svenske Jesper Tjäder stakk av med seieren.

Annonse

– Det føles fantastisk. Jeg kan ikke tro at jeg landet det siste runnet der, det var det beste runnet jeg leverte i kveld, sa Tjäder til arrangøren i målområdet etter seieren.

Se Tjäders spinnville sisterun som sikret seieren:

Tjäder vant samme konkurranse tilbake i 2017.

– Jeg koste meg så mye. Det er et utrolig morsomt event, sa Jesper Tjäder etter finalen.

Norske Øystein Braaten vant konkurransen i 2015. I år var 17 år gamle Leo Landrø det eneste norske håpet i RedBull Playstreets. Dessverre røk han ut i en duell like før finalen.

Se hele konkurransen her:

23-årige Mikkel Kaupang skulle også stille til start, men måtte kaste inn håndkle på grunn av skade rett før finalen. Det melder Jibben Lever på sin instagramprofil.

Torsdag kveld var det «best trick»-konkurranse på wallriden. Leo Landrø endte på en 2. plass med en «inward mistyflip» der han satser fra veggen og lander på veggen. Til tross for gårsdagens pallplass, svarte han ydmykt da Fri Flyt spurte om forventningene hans før fredagens konkurranse.

– Jeg har ikke så mye forventninger. Er her mer for opplevelsen og erfaringen som man får av å kjøre konkurranser som det her, sa Landrø til Fri Flyt.

Konkurransen finner sted i den østerrikske skidestinasjonen Bad Gastein i High Tauern-fjellene. En sjarmerende alpefavoritt blant nordmenn og svensker.

KREATIV LØYPE: Nick Goepper på en trampoline midt i Red Bull playstreets løypa. Foto: Lukas Pilz / Red Bull Content Pool
KREATIV LØYPE: Nick Goepper på en trampoline midt i Red Bull playstreets løypa. Foto: Lukas Pilz / Red Bull Content Pool

Bad Gasteins har et sterkt preg av 1500-tallsarkitektur med et Wes Anderson-aktig estetikk. Midt i bybildet ligger et fossefall blant bratte gater, midt i smørøyet av omkringliggende hvite fjelltoppene som ruver høyt over byen.

Red Bull Playstreets ble arrangert igjen etter noen års pause, 10. februar kjørte noen av verdens beste freeskiere konkurrere om heder og ære i en svært kreativ og unik slopestyle-arena - midt i sentrum av Bad Gastein.

Se video fra da Jesper Tjäder varmet opp fra balkongen i Bad Gastein. Film: Red Bull Content Pool