/ Topptur

Med topptur som pensum på Vatnahalsen

Sesongens siste jentecamp på ski og brett tar opp temaer som turplanlegging, skredvurdering, snøkjennskap, kjøremønster og kameratredning i unike omgivelser.

Sist oppdatert: 31. mars 2017 kl 12.35
TOPPTUR PÅ VATNAHALSEN: Linn Cecilie Mæhlum og resten av Ivrig arrangerer camp på Vatnahalsen. Foto: Ivrig
TOPPTUR PÅ VATNAHALSEN: Linn Cecilie Mæhlum og resten av Ivrig arrangerer camp på Vatnahalsen. Foto: Ivrig
Lesetid: 2 minutter

Siste helga i april tar IVRIGs instruktører Marte Søderlund og Linn Cecilie Mæhlum med seg  sertifiserte toppturguider og opp til 14 jenter til Vatnahalsen høyfjellshotell innerst i Flåmsdalen for å lære mer om fjell, snø og toppturer.

Det legges opp til toppturer og frikjøring, og det er fritt fram for både snowboard og ski. På pensum står blant annet turplanlegging, skredvurdering, snøkjennskap, kjøremønster og kameratredning, samt at instruktørene legger opp til ski- og snowboardtrening.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

kameratredning - Foto Marte Søderlund IVRIG
kameratredning - Foto Marte Søderlund IVRIG

KAMERATREDNING: Diverse redningsøvelser står på programmet. Foto: Marte Søderlund / Ivrig

– Dette er en god mulighet til å få mye kunnskap om ski og fjell, og kjøre masse på ski. Det overordnede målet for helga er at deltakerne skal tøffe seg opp til å brøyte egne spor og være tryggere på å ta egne avgjørelser i fjellet, i tillegg til å skaffe seg mange nye turvenninner og spise kortreist lokalmat, sier Mæhlum.

– Dette er vår eneste camp med denne typen pensum og den eneste med så stort fokus på tur og turopplevelser. Tidligere i vinter hadde vi teknikkcamp i Kvitfjell for å børste støvet av skiferdighetene, men det blir noe helt annet, sier hun, og legger til at IVRIG kommer også til å holde kortere kurs under Strynefestivalen og HighCamp Turtagrø.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Turplanlegging - Foto Marte Søderlund IVRIG
Turplanlegging - Foto Marte Søderlund IVRIG

PLANER: Deltakerne kurses også i planlegging av tur. Foto: Marte Søderlund / Ivrig

Campen går fra fredag 28. april til søndag 30. april, og deltakerne innkvarteres på Vatnahalsen Høyfjellshotell, som har lange tradisjoner i norsk fjellsport.

Mæhlum fikk tips om stedet i fjor, googlet Vatnahalsen og var solgt.

– Det er helt fantastisk å komme til et sted helt uten biler og med så mye historie. Det ærverdige gamle pensjonatet har røtter tilbake til 1896, og er i ferd med å oppleve en ny glanstid etter storhetstiden på 1920- og 30-tallet. Da ble stedet ansett som Nordens St. Moritz. Og så gleder vi oss til utrolig bra skikjøring, sier hun.

Publisert 31. mars 2017 kl 16.00
Sist oppdatert 31. mars 2017 kl 12.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen