Det er 700 m i luftlinje over til Trollveggen og 1500 m rett ned i Romsdalen. Da engelskmannen Phillip Thornhill vinteren 1989 forsøkte å klatre Trollveggen alene var det fra Nordre Trolltind man hadde kontakt med ham og kunne slå alarm da man forstod at noe var galt.

Han ble reddet ut fra veggen etter en tre dager lang redningsaksjon.

Turen til Nordre Trolltind gjøres vanligvis på våren og det er vanlig å bære skia det første stykket fra veien.

Atkomst/parkering: Parker på parkeringslomme ved Soggeberget. 

Opp 4.1.1 Normalveien 

Fra parkeringen følger du merket sti til Norafjellet. Stien starter med å gå rett inn i skogen før den dreier og starter stigningen. Skogen er tettere enn at det er fint å gå på ski her. Fra Norafjellet dreier du sørover og opp på Adelsbreen. Gå opp i skaret nord for Nordre Trolltind og følg ryggen til topps. Her kan det være utsatt dersom det er hardt underlag. Det er vanlig å sette igjen skia i skaret.

Tid: 5-8 timer 

Høydemetre: 1430 hm

Lengde: 4,7 km

Bratteste parti: 30 – 40 grader 1400 moh – 1450 moh

Faremomenter: Utglidning. Vær forbredt på at det kan være hardt det siste stykket til toppen.

Utstyr: Stegjern og isøks

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Se samleartikkel med flere turforslag i Trollstigen

Nordre-Trolltind-Toppturer-i-Romsdalen-2
Tett på Trollveggen. Elling Heiberg forbereder seg til en komfortabel natt på toppen av Nordre Trolltind. Bak sees store trolltind snøkjeglen fra lavskarrenna nede til høyre. Foto: Johan Wildhagen

Ned 4.1.1 Normalveien / E2 / GV

Følger i hovedsak samme vei som for oppturen. Dersom det ikke er skredfarlig er det vanlig å kjøre ned den store, nordøstvendte bollen som kalles Orabotnen. Dette blir en mer direkte linje som gir mye fin kjøring. Siste parti ned til veien går gjennom tidvis bratt og tett skog.

Når: April – mai.

Faremomenter: Skred. I Orabotnen kan det etter snøfall og vind være utsatt for skred. Flere personer er tatt av skred her.

Himmelretning: Nordvest, nord

Lengde nedkjøring: 1450 m

Bratteste parti: 30 – 40 grader 1450 – 1400 moh

Tips: Gjør turen en dag med fint vær og god sikt. Da får du et utsyn som det knapt finnes maken til. Adelsbreen får tidlig snø og holder tradisjonelt lenge på snøen. Mange av toppene rundt breen byr på fin skikjøring. Her kan man fint bruke en dag på å gå opp på flere mindre «topper» og få my god skikjøring i et dramatisk terreng.

Vanskelighetsgrad: Komplekst

Se alle sakene om toppturer i Romsdalen