Turen er omtrent 10 km lang og går gjennom en del slakt terreng og har to flotte nedkjøringer som til sammen gir ca 1400 høydemeter nedkjøring. En gammel klassiker med fantastisk utsikt!

1.6.1 fra Skorgedalen til Isfjorden / E1 / GV

Fra Skorgedalen kan du ta skitrekket til topps eller gå opp langs traseen.

Herfra følges løypa som går over Strandafjellet, men der løypa starter nedover mot Breivikvatnet fortsetter man østover til toppen av Breivikheia (900 moh). Herfra er det flott nedkjøring til Breiviksetra (550moh).

Så er det på med fellene igjen og fortsette østover, bak hyttene før man kan dreie nordover og følge slakeste vei opp mot punkt 978 moh og deretter videre bort ryggen til punkt 1193 moh og hovedtoppen 1198 moh. 

Nedfarten fra Snortungen gjøres lettest ved å følge ryggen nordover ned til skaret mellom Snortungen og Galtåtinden. Vær oppmerksom på skavler langs østsiden av ryggen. Herfra kan man enten krysse østover til normalveien fra Galtåtinden eller kjøre rett ned i Galtåbotnen og krysse østover rett over skoggrensen. 

Atkomst/Parkering: P-plassen i Skorgedalen 

Når: Januar - april

Tid: Lang 6-8 timer

Lengde nedkjøring: 940 høydemeter opp, 1400 ned

Lengde: 13,4 km

Faremomenter: Skred. Det er flere parti med mindre heng som kan være utsatt for skred langs ruta, de fleste er lett å unngå, bortsett fra hengene ned fra Galtåtinden.

Tips: Mye av turen ligger åpent til, langs fjorden og er ganske værutsatt. Dette er i første rekke en tur som gjøres i fint vær og god sikt. Om man har krutt igjen i bena kan det være veldig fint å bygge på med turen over Galtåtinden og videre til Loftskardtinden. Da får man en lang dag i høyden med mye fin utsikt og flott skiterreng.

Vanskelighetsgrad: Utfordrende

Se alle sakene om toppturer i Romsdalen