I helga og den siste tiden har Trollstigen og flere steder i Jotunheimen blitt svært hyppig besøkt av ivrige skientusiaster. Da nysnøen og forholdene lå til rette, kastet han seg i bilen for å nyte årets første skikkelige gode snødag.

For skisesongen hans startet egentlig med en litt middels dag på Hurrbrea i Leirdalen 19. september, med blant annet Marthe Kristoffersen.

Annonse

– De første desperate svingene ble satt i vindpakka snø og flatt lys på Hurrbrea i Leridalen 19.september. Hvorvidt det skal kalles en sesongåpning eller bare en desperat handling kan diskuteres, sier Andersen.

Trollstigen-sesongaapning-1
Trollstigen-sesongaapning-1

TROLLSTIGEN: David Lindgren på vei opp Alnestind. Foto: Martin Andersen

Martin Andersen er forøvrig en kjent personlighet i randonee-miljøet. Han tok blant annet den opprinnelige rekorden på Høgruta i Jotunheimen, og har kjørt fra Denali på ski. Den ivrige toppturisten er med andre ord også ivrig når skisesongen starter.

– Vinteren blir kortere og kortere for hvert år, og for den ivrige må enhver anledning for noen svinger på ski utnyttes, sier Andersen.

I helgen som var dro han derimot til Alnestind. Der ble alt så meget bedre.

– Spenningen er jo alltid hvor mange desperate hadde rukket å sette sine spor før meg, og nei, jeg ble ikke den første. Mennesker er som sauer, går i sporen til den foran, og mulighetene var utallige for å få sette svinger i god og urørt snø. Det har derfor blitt mange runder både her og der i jakten på urørte snøflekker. Herregud så deilig det er å kjøre ski i den første jomfruelige snøen, sier Andersen, som likevel må erkjenne:

– Vi snakker fortsatt oktober, og for de som tror at det er snakk om pung-pudder fra topp til bunn må tro om igjen. Toppen er digg, midten er kålrabi og bunn tynn. Men hei, vinteren er lang og forhåpentligvis dyp! Det er bare å nyte, glede seg og leke trygt. Det er dumt å knuse kneet i en stein på tynt føre i oktober.

Se flere bilder her: