/ Topptur

Fantastisk sesongstart på Alnestind

Flere har fått en svært god start på topptursesongen. Se fantastiske bilder fra Trollstigen og Alnestind her.

Sist oppdatert: 11. oktober 2019 kl 12.30
TROLLSTIGEN: David Lindgren på tur ned fra Alnestind. Foto: Martin Andersen
TROLLSTIGEN: David Lindgren på tur ned fra Alnestind. Foto: Martin Andersen
Lesetid: 2 minutter

I helga og den siste tiden har Trollstigen og flere steder i Jotunheimen blitt svært hyppig besøkt av ivrige skientusiaster. Da nysnøen og forholdene lå til rette, kastet han seg i bilen for å nyte årets første skikkelige gode snødag.

For skisesongen hans startet egentlig med en litt middels dag på Hurrbrea i Leirdalen 19. september, med blant annet Marthe Kristoffersen.

– De første desperate svingene ble satt i vindpakka snø og flatt lys på Hurrbrea i Leridalen 19.september. Hvorvidt det skal kalles en sesongåpning eller bare en desperat handling kan diskuteres, sier Andersen.

Trollstigen-sesongaapning-1
Trollstigen-sesongaapning-1

TROLLSTIGEN: David Lindgren på vei opp Alnestind. Foto: Martin Andersen

Martin Andersen er forøvrig en kjent personlighet i randonee-miljøet. Han tok blant annet den opprinnelige rekorden på Høgruta i Jotunheimen, og har kjørt fra Denali på ski. Den ivrige toppturisten er med andre ord også ivrig når skisesongen starter.

– Vinteren blir kortere og kortere for hvert år, og for den ivrige må enhver anledning for noen svinger på ski utnyttes, sier Andersen.

I helgen som var dro han derimot til Alnestind. Der ble alt så meget bedre.

– Spenningen er jo alltid hvor mange desperate hadde rukket å sette sine spor før meg, og nei, jeg ble ikke den første. Mennesker er som sauer, går i sporen til den foran, og mulighetene var utallige for å få sette svinger i god og urørt snø. Det har derfor blitt mange runder både her og der i jakten på urørte snøflekker. Herregud så deilig det er å kjøre ski i den første jomfruelige snøen, sier Andersen, som likevel må erkjenne:

– Vi snakker fortsatt oktober, og for de som tror at det er snakk om pung-pudder fra topp til bunn må tro om igjen. Toppen er digg, midten er kålrabi og bunn tynn. Men hei, vinteren er lang og forhåpentligvis dyp! Det er bare å nyte, glede seg og leke trygt. Det er dumt å knuse kneet i en stein på tynt føre i oktober.

Se flere bilder her:

Publisert 11. oktober 2019 kl 12.30
Sist oppdatert 11. oktober 2019 kl 12.30
annonse
Relaterte artikler
LETT TILGJENGELIG: Sånn så det ut i 2019 for Robert Aaring noen dager før Trollstigen åpnet på Stigbotnhornet ved Trollstigen, som måtte sykle opp den stengte veien. Foto: Nikolai Schirmer
Sommertoppturer i Romsdalen

Klassiske toppturer ved Trollstigen

skitur i shorts
Sunnmøringene kom først

Trollstigen åpner

MAJESTETEN: Anders Eide og Ole Halt vik på vei opp Vestgjelet. Foto: Terje Aamodt
Kom mai, du skjønne milde - Vår i Romsdalen

Vinter oppe, sommer nede

Trollstigen
Norges beste vei med ski og sykkel

Derfor er Trollstigen den råeste veien i Norge

Alnestinden 1665 moh fra Toppturer i Romsdalen
Populær tur fra Trollstigen

Turbeskrivelse Alnestinden

NYSNØ: Slik så det ut på Trollstigen lørdag - mye vær og bra med nysnø, selv om total snømengde er litt mindre enn vanlig. Foto: Tonje Nordgård Heen
Veien til sommer-toppturene er åpen

– Mindre snø enn normalt, men klassikerne har nok

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen