/ Topptur

Startet rivingen av Bislingen i Oslomarka

Denne uken startet rivingen av det gamle skisenteret lengst nord i Nordmarka, Bislingen. De nye eierne vil bygge fjellstue og utleiehotell.

Sist oppdatert 3. september 2020 kl 12.29
Bislingen
FORLATT: Ut sesongen 2008 var det full drift her ved Bislingen Fjellstue rett ved Mylla i Nordmarka. Christian Kongerud og Henning Reinton tok turen opp en vinterdag 2018. Foto: Anki Grøthe

Bislingen i Nordmarka var i drift frem til 2008, og skianlegget som ligger en liten tur fra Mylla har oppnådd en slags legendestatus i Oslo. 

Nå har derimot den ikoniske fjellstuen forfalt, og i 2018 ble fjellstua kjøpt av Paal Mangerud sammen med Stefan Jansen og eiendomsutvikler Carsten Fredrik Rønning.

Han har planer om å bygge ny fjellstue og utleiehytter i det nedlagte skisenteret, som Fri Flyt besøkte i 2018. Det skriver NRK Østlandet. 

De forrige eierne ville bygge 12-etasjers hotell i området, men fikk nei.

Rivingen av fjellstua startet mandag denne uken, ifølge NRK. Mangerud og eierne ønsker å åpne veien til Bislingen allerede i vinter. 

Det er derimot usikkert om det noen gang blir liv i selve skiheisen igjen, men det er lite trolig.

Publisert 3. september 2020 kl 12.29
Sist oppdatert 3. september 2020 kl 12.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen