– Jeg antar at det er så desperat man kan bli, når man bor i Norges største by og det er timevis å kjøre til nærmeste anlegg hvor man kan få satt noen skikkelige puddersvinger. Jeg er prinsipiell tilhenger av såkalte dusteprosjekt hvor man ikke aner utfallet, så det var bare å pakke sekken etter jobb, sier fotograf Kristoffer Kippernes, som har tatt bildene av storfjellskjøringa i Oslo sammen med fotograf Snorre Veggan.

Se de temmelig eksotiske bildene i galleriet under!

Det var nemlig da værvarslinga meldte snøkaos i Oslo at Kristoffers kollega Alex i Fri Flyt meldte inn ideen om å stikke i Holmenkollen og kjøre pudder. 

– Vi var jo rimelig spent på forholdene der oppe, etter at det hadde snødd tett i to dager. Men tråkkemaskina hadde ikke kjørt, og i unnarennet lå det rundt 30-40 centimeter med fin løssnø. Vi var to fotografer, Snorre Veggan og meg. Kjørerne var Mads Ullerlien, Adi Meholic, Alex Hagen, Erik Haldbakk og Petter Fosshaug. Den største utfordringen var lyset, eller mangelen på sådan. Verken Snorre eller jeg var gira på å rigge til blitzer og styre, så vi måtte bare gamble litt. Men jeg synes vi fikk noe fornuftig ut av det likevel.

Les også: Slik justerer du bindinger

Les også: Test av topptursekker for langtur

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.