Stranda Rando arrangeres for første gang 21. april 2018, og byr på 3000 helt overkommelige høydemeter, sier rennleder og initiativtaker Oscar Almgren i Uteguiden AS.

– Dette blir ikke noen ekstrem skimo-konkurranse. Vår målgruppe er folk som liker å gå på topptur, har gått noen turer og gjerne vil prøve seg litt. Har du gått en topptur på 1800 høydemeter før så skal dette være innen rekkevidde, selv om det blir en lang dag, sier Almgren.

Se bildene fra pudderfesten på Bjorli 

Saken fortsetter under

Det er lov å ta seg tid til å nyte utsikten selv om Stranda Rando er en konkurranse. Foto: Kjell Magnar Berli

Han antyder at vinnertida vil ligge på rundt tre timer, men at hovedfeltet vil bruke rundt fem timer, alt avhengig av vær og føreforhold. Rennet starter ved Hjørundfjorden, går opp Slogen, videre mot Gullmorbreen og Habostadbreen til målgang på Strandafjellet i Storfjord.

– Selv om det er en lang tur, så tror vi at terskelen for å melde seg på dette blir lavere enn for et tredagers toppturopplegg med guide, og kanskje kan rennet gjøre at de vil komme tilbake etter mer senere. Vi ønsker jo også å vise fram de fine områdene vi har her, sier Almgren.

Les også: Rando-debutant slo landslagseliten i sesongstarten 

Saken fortsetter under

Utsikten underveis i Stranda Rando skal ingen kunne klage på, så sant værgudene er på lag. Foto: Kjell Magnar Berli

Kompiskonkurranse
Stranda Rando blir også en lagkonkurranse. Det håper Almgren kan bidra til at flere melder seg på, samtidig som lag på to til tre personer gjør turen sikrere.

– Løypa går i høyfjellsterreng og krysser isbreer, så skulle det skje noe er det tryggere om man er to eller tre i følge, sier han.

Dessuten tror Almgren at lagkonkurransekonseptet kan gjøre det lettere for folk å få trent nok i løpet av vinteren til at de tilstrekkelig kondis nok og nok grunnleggende toppturerfaring.

– Vi tror terskelen for å melde seg på blir lavere når det blir noe man skal gjøre sammen med andre. Og setter du deg et mål sammen med andre er det kanskje større sjanse for at du gjennomfører treningen som skal til gjennom vinteren, sier han.

Mer informasjon