Stramming av bindinger: Alltid det samme eller variere?

– Gøy å ikke være så fastspent

Stramme eller slakke bindinger? Kanskje noe midt i mellom er best for deg, eller finnes det en fasit?

Sist oppdatert: 4. april 2024 kl 09.30
Lesetid: 2 minutter

– Hvis man er i en mindre park og det er litt påskestemning, så er det gøy å kunne ikke være så fastspent rett og slett, sier Mons Røisland.

Snowboardproffen avslører at han varierer mye på hvor mye han strammer bindingene, men når han dropper inn på de største hoppene, så er det full jekk.

SEMI-LOKAL: Mons Røisland har brukt store deler av vinteren på Geilo, og blitt en del av den lokale klikken på Geilo. Foto: Christian Nerdrum
SEMI-LOKAL: Mons Røisland har brukt store deler av vinteren på Geilo, og blitt en del av den lokale klikken på Geilo. Foto: Christian Nerdrum
LES OGSÅ
STANCE: Mons Røisland oppfordrer ti å bruke tid til å finne rett stance, og variere - avhengig av brett og forhold. Foto: Christian Nerdrum
DE SEKS: Her har du de seks mest vanlige stedene å grabbe på brettet. Foto: Christian Nerdrum

– Når vi kjører konkurranser, så er det ikke mye slingringsmonn i bindingene. Da stropper jeg bare så hardt jeg overhodet kan, for jeg føler meg veldig connected og stroppet fast i brettet. Jeg vil ikke at det skal være noen uforutsigbare bevegelser, sier Røisland.

Andre ganger går han altså motsatt.

– Har du har lyst til å tweake litt og vil være litt mer leken, så hadde jeg ikke stroppet så hardt i det hele tatt. Det bare litt å leke seg med fra tur til tur. Hvis du ser på gamle klassiske bilder og videoer fra da man først begynte å få litt luft under brettet, så ser du at de ligger jo med knærne nesten nede på brettet, så løse de bindingene og bootsa var.

Siden den gang har stort sett alt snowboardutstyr blitt stivere, men det er stor forskjell på fleksibiliteten om du både slipper opp litt på bindingene, og unnlater å stramme støvlene maks - dersom du ønsker å ha en litt løsere stil på brettet.

Publisert 21. mars 2024 kl 10.33
Sist oppdatert 4. april 2024 kl 09.30
annonse
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen