– TLT står for Tour Lite Tech og har en lang tradisjon helt siden TLT1. Mange husker TLT3 fordi den var ikonisk med sin grønne farger. TLT5 var en gamechanger for oss. Det var et gjennombrudd med tanke på salg og å nå gjennom til et nytt publikum, sier Dynafit-sjef Benedikt Böhm til Fri Flyt.
Fri Flyt var denne uka tilstede i Alpbach i Østerrike der Dynafit viste fram 19/20-kolleksjonen.

I den kommer TLT8 – i hele fem utgaver. Du har TLT Expedition i herre og kvinneutgave med lett og veldig lett innersko og i tillegg TLT8 Carbonio.
– TLT8 er fortsettelse av TLT-tradisjonen – der man vil ha en veldig lett sko på vei opp og fortsatt kjøre bra på ski nedover. TLT8 er en evolusjon, ikke en revolusjon. Men TLT8 er enda lettere, og den er lettere i bruk, sier Böhm.
– Hvorfor velger dere å vise fram 19/20-modellene allerede nå?
– I et globalt marked er ledetidene veldig lange. Ta for eksempel bindinger: Jeg leverte ordren for 19-20-bindingene i april i år. Da vet man ikke hvordan den neste vinteren blir eller hvordan salget hadde gått 18-19. Det gjelder å være tidlig ute – og da hjelper det ikke bare å kunne lage det beste produktet, det må også være ferdig.  Så dette er også en deadline for oss sjøl – nå vet vi at vi må produktet ferdig i oktober. Mennesker trenger deadlines, spesielt produktutviklere. Ellers bare utvikler de for evig.
TLT8 Expedition