Sommerskisesongen er for alvor i gang i Norge. Men du kan ikke møte opp i hva som helst til en helg på Folgefonna, Galdhøpiggen sommerskisenter eller Stryn. 

Her får du tips til noe av utstyret du bør vurdere å kjøpe for en helg i et sommerskisenter.

Annonse

Smalt er bra

Myk, solsmelta skare er muligens verdens beste skiføre, og det finner du på denne tida av året. Bonusen med sånt føre er at det setter svært få krav til utstyret – du kan lett ofre både flyt og fartsstabilitet, for det trengs knapt nok på sommersnø.

Dermed kan du unne deg smale, korte og lette ski. For eksempel denne nye modellen fra Rossignol som veier bare to og en halv kilo per par.

Rossignol-BLACKOPS-ALPINEER
ROSSIGNOL Blackops Alpineer

ROSSIGNOL Blackops Alpineer

  • 6 500 kroner

Hipster-pilot-mix

Er du hipster? Eller melankoliker? Eller James Bond-fan? Eller pilot? Eller bare en vanlig person som mangler fjell-autoritet og vil ha det for under 1 400 kroner?

I så fall er dette solbrillene for deg. Her får du en klassisk men også tidløs look kombinert med strålende funksjon. Kanskje litt i overkant på kafé på Torshov, men sikker vinner både før, under og etter skikjøring på Stryn i sommer.

Julbo-cham-spectron
JULBO Cham Spectron 3

JULBO Cham Spectron 3

  • 1 399 kroner

Pen i tøyet

Når du er på sommerski og det er varmt og alle gutta går i t-skjorte eller i baris men du syns det er litt i overkant å gå i sports-bh´n, da er det denne kommer inn i bildet.

Lekker singlet som sikrer brunfarge på armene, laget i merinoull som ikke stinker, slik at du kan være like flott på Folven camping etter skitur som da du var på fjellet. Og gutta sitter der solbrente som sånne danske pølser.

Mons-royale-vapour-tank-merino
MONS ROYALE Vapour tank merino

MONS ROYALE Vapour tank merino

  • 625 kroner

Fotformsko

Før var det muligens krav om å være sykepleier eller minst 72 år for å bruke komfortable sko. Men nå mener svenskene i Icebug at de har gjort noe med det. Laget i lær og polyester og med mellomsåle laget av alger fra gjengrodde innsjøer (!).

Med andre ord: Perfekt å putte beina nedi etter en dag på sommerski. Kommer i fire farger.

Icebug-Loe
ICEBUG Loe

ICEBUG Loe

  • 1 300 kroner

Slipp tåfisen fri

Verdens deiligste etter-ski-fottøy er godt egna på både våte og tørre dager, koster latterlig lite, gir skitærne dine effektiv lufting og sørger for at alle sammen ser de ødelagte neglene dine etter en vinter nedi skisko.

Du tror kanskje det ikke er noen fordel, men da tar du feil, for herpa tær og tånegler forteller nemlig alle rundt deg at du er en dedikert skikjører. Og dedikerte skikjørere har så stive og vonde skisko at det er en drøm å ta på seg sånne etterpå.

Havaianas-flipflops
HAVAIANAS flip-flops

HAVAIANAS flip-flops

  • 149 kroner