Test av ullundertøy fra Northern Playground

Northern Playground er det norskdesigna ullundertøyet som vant pris på årets ISPO-messe. Men hvor bra er det egentlig?

Sist oppdatert: 4. mars 2015 kl 12.02
PRAKTISK: Målet til Northern Playground er å endre måten vi kler av oss på. Med ziplongsen (til høyre) er sjansen stor for at de klarer det, og med zipbody´en har de i hvert fall klart å fjerne kald-snø-i-rumpesprekken-problemet. Foto: Tore Meirik
PRAKTISK: Målet til Northern Playground er å endre måten vi kler av oss på. Med ziplongsen (til høyre) er sjansen stor for at de klarer det, og med zipbody´en har de i hvert fall klart å fjerne kald-snø-i-rumpesprekken-problemet. Foto: Tore Meirik

I høst fikk vi tilsendt stillongs og genser/boksershorts-komboen fra Northern Playground for prøving. Begge deler fins i flere kvaliteter og tykkelser, basert på Polartec mikrofleece eller ull. Vi har brukt mest tid på ull-variantene.

LES OGSÅ: ISPO-pris til norsk stillongs

Trekvart-stillongsen, eller ziplongs som Northern Playground foretrekker å kalle det, er rett og slett en ¾ lang ullunderbukse med glidelås i hele buksas lengde på yttersiden av hvert bein. Glidelåsene gjør det enkelt og raskt å ta plagget av og på, selv om du har både ski og skistøvler (eller andre ting) på beina. Har du to par, så går det veldig fort å skifte til tørr longs, noe alle som har vært på minst en topptur vet er veldig deilig å få gjort.

De kraftige glidelåsene er enkle å betjene, også med hansker på. Samtidig er de kløktig plassert, og selv om de er nokså store, er de ikke i veien eller ukomfortable. Å bytte stillongs går mange ganger kjappere med Northern Playgrounds ziplongs, og selv om jeg ofte valgte å ikke ta meg bryet med å bytte, så er det åpenbart at det nevnte bryet er langt mindre enn med vanlig stillongs. Og følelsen av tørr stillongs etter å ha tatt av en gjennomsvett en, er intet mindre enn formidabel.

Ullvarianten fins også i lang versjon, men for skikjøring er trekvart-varianten åpenbart best, siden den ikke kommer i konflikt med skistøvler. 

Northern Playground har også laget en førstelags-ullgenser, hvor selve genseren er integrert med en boksershorts i ull. Zipbody kaller de denne. Dette plagget er langt mer styr å bytte i en fart, men her er det store fordelen at du aldri får bar hud mellom bukse og jakke. For å ta genseren (og underbuksa) av og på må du løsne glidelåsen som går fra lårene og opp over rumpa, og deretter trekke hele stasen over hodet. Dette skiftet går saktere enn å skifte en helt vanlig genser, men fordelen med å slippe glipe mellom bukse og overdel er formidabel –og noe vi kjenner igjen fra førstelags-heldresser. Denne varianten er likevel hakket mer allsidig enn en heldress, siden du kan velge den stillongsen du vil, og du får skiftet underbuksa i samme slengen. Bakdelen (eventuelt) er at du blir stående med både rumpa og framdelene framme mens skiftinga pågår.

Også på ziphoodyen er glidelåsen smart plassert, og verken ubehagelig eller i veien. Genseren har for øvrig lav hals, som gjør at løs hals eller balaclava er kjekt å ha på litt kaldere dager.

Også ullkvaliteten imponerer, etter fem runder i vaskemaskina framsto begge ullplaggene fortsatt som nye. Heller ikke etter flere skidager på rad uten vask var lukta mye å bekymre seg over. Isolasjons- og pusteevne er vel på høyde med annet, kostbart ullundertøy. 

  • Northern Playground Zipbody: 949 kroner

  • Northern Playground Ziplongs: 799 kroner 

Mer info om Northern Playground finner du her!

Publisert 4. mars 2015 kl 12.02
Sist oppdatert 4. mars 2015 kl 12.02
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

mann på skitur
Test av Mammut Eiger Free Pro HS Hood skijakke

Når en jakke får forventningspress

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen