Merke: Northern Playground

I høst fikk vi tilsendt stillongs og genser/boksershorts-komboen fra Northern Playground for prøving. Begge deler fins i flere kvaliteter og tykkelser, basert på Polartec mikrofleece eller ull. Vi har brukt mest tid på ull-variantene.

LES OGSÅ: ISPO-pris til norsk stillongs

Trekvart-stillongsen, eller ziplongs som Northern Playground foretrekker å kalle det, er rett og slett en ¾ lang ullunderbukse med glidelås i hele buksas lengde på yttersiden av hvert bein. Glidelåsene gjør det enkelt og raskt å ta plagget av og på, selv om du har både ski og skistøvler (eller andre ting) på beina. Har du to par, så går det veldig fort å skifte til tørr longs, noe alle som har vært på minst en topptur vet er veldig deilig å få gjort.

De kraftige glidelåsene er enkle å betjene, også med hansker på. Samtidig er de kløktig plassert, og selv om de er nokså store, er de ikke i veien eller ukomfortable. Å bytte stillongs går mange ganger kjappere med Northern Playgrounds ziplongs, og selv om jeg ofte valgte å ikke ta meg bryet med å bytte, så er det åpenbart at det nevnte bryet er langt mindre enn med vanlig stillongs. Og følelsen av tørr stillongs etter å ha tatt av en gjennomsvett en, er intet mindre enn formidabel.

Ullvarianten fins også i lang versjon, men for skikjøring er trekvart-varianten åpenbart best, siden den ikke kommer i konflikt med skistøvler. 

Northern Playground har også laget en førstelags-ullgenser, hvor selve genseren er integrert med en boksershorts i ull. Zipbody kaller de denne. Dette plagget er langt mer styr å bytte i en fart, men her er det store fordelen at du aldri får bar hud mellom bukse og jakke. For å ta genseren (og underbuksa) av og på må du løsne glidelåsen som går fra lårene og opp over rumpa, og deretter trekke hele stasen over hodet. Dette skiftet går saktere enn å skifte en helt vanlig genser, men fordelen med å slippe glipe mellom bukse og overdel er formidabel –og noe vi kjenner igjen fra førstelags-heldresser. Denne varianten er likevel hakket mer allsidig enn en heldress, siden du kan velge den stillongsen du vil, og du får skiftet underbuksa i samme slengen. Bakdelen (eventuelt) er at du blir stående med både rumpa og framdelene framme mens skiftinga pågår.

Også på ziphoodyen er glidelåsen smart plassert, og verken ubehagelig eller i veien. Genseren har for øvrig lav hals, som gjør at løs hals eller balaclava er kjekt å ha på litt kaldere dager.

Også ullkvaliteten imponerer, etter fem runder i vaskemaskina framsto begge ullplaggene fortsatt som nye. Heller ikke etter flere skidager på rad uten vask var lukta mye å bekymre seg over. Isolasjons- og pusteevne er vel på høyde med annet, kostbart ullundertøy. 

  • Northern Playground Zipbody: 949 kroner

  • Northern Playground Ziplongs: 799 kroner 

Mer info om Northern Playground finner du her!