Stopper salget av Marker Kingpin i USA etter søksmål fra G3

Marker har midlertidig stoppet salget av bindingen i USA.

Sist oppdatert 30. juni 2017 kl 10.14
STOPPER SALGET: Marker har ikke solgt Kingpin siden mai i år. Foto: Hans Petter Hval
STOPPER SALGET: Marker har ikke solgt Kingpin siden mai i år. Foto: Hans Petter Hval

Toppturprodusenten G3 Genuine Guide Gear Inc. hever Markers Kingpin-binding, som tok markedet med storm for noen sesonger siden, bryter med tre patenter førstnevnte har. I mai ble det klart at den bryter med minst én av patentene, skriver det amerikanske skimagasinet Powder torsdag.

Det gjør at Marker nå har stoppet salget av den populære bindingen inntil videre. De har ikke solgt bindingene siden mai, noe de har gjort frivillig. Det blir nå opp til en domstol å avgjøre om den også bryter de andre patentene. Der vil det også avgjøres et erstatningskrav mot G3.

Twisten omkring Marker Kingpin gjelder kun USA. Det påvirker altså ikke Europa eller Norge, ifølge den norske Marker-importøren Tendenzer.

Kingpin ble lansert i 2015, og er en lett toppturbinding som med gode kjøreegenskaper. Testen fikk gode skussmål da Fri Flyt testet den i 2015.

Et av patent-uenighetene skal dreie som om låsemekanismen som fester støvlene når du går oppover, og som utløser bremsene når skien løser ut. G3 sier Marker bevisst har plagiert deres patent.

Det var allerede i desember i 2015, da bindingen ble lansert, at G3 saksøkte den tyske produsenten. G3 skal ha fått godkjent patentene allerede et halvt år før, kalt "Heel Unit for Alpine Touring Binding".

Det var imidlertid ikke første gang de har saksøkt noen for å kopiere bindingen. Allerede i mars 2015 gikk de også til søksmål mot Fritschi.

– Vi er veldige aktive med patenter, denne dukket opp og er en god en. Vi liker den, den har et enkelt og godt konsept. Da måtte vi beskytte den, uttalte Oliver Steffen, eier av G3, til Powder den gang.

Men mens Fritschi og G3 ble enige samme året, har Kingpin-saken fremdeles fortsatt. 

Publisert 30. juni 2017 kl 10.14
Sist oppdatert 30. juni 2017 kl 10.14
annonse
Relaterte artikler
toppturbinding
Test av Marker Cruise

Test av Marker Cruise

toppturstøvel i snø
Testet: Imponerende nyhet fra Dynafit

Sjelden kombinasjon av gå- og kjøreegenskaper

Få skistøvlene til å sitte godt

Spenner du i riktig rekkefølge?

skikjører med skibrillene på
Ekstremt allsidige goggles

Test av Julbo Lightyear goggles

toppturbinding
Spennende nyhet med innovativ bakbinding

Test av Dynafit Ridge toppturbinding

mann på topptur med solbriller
Med ekstremt allsidige glass

Test av Julbo Shield

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen