Merke: Arc´teryx

Ingen i Arc´teryx vil bekrefte at sekken er på vei, men kommunikasjonssjef i den kanadiske outdoor-giganten, Jo Salomon, avkrefter det heller ikke. 

– Jeg vil ikke si noe om noe skredsekk, men jeg kan avsløre at vi driver stadig vekk med produktutvikling, og noen ganger kan det ta opptil ti år fra vi får en idé, til den når markedet, sier hun.

Fri Flyt besøkte Arc´teryx´ produktutviklingsavdeling i dag, og der ble det arbeidet med flere prototyper på skredballongsekken. Systemet skal fungere slik at en elektrisk motor blåser opp ballongene med en pumpe. Dermed er det ingen patron og ingen trykkluft, og du kan ha med sekken på flyet uten trøbbel. 

Nå ballongene er brukt, skal det være å bare å pakke ballongene sammen igjen, og skredsekken er klar til bruk på nytt.  

Vi fikk ikke fotografere prototypene, men vi kan fortelle at utløserfunksjonen er en slags rød ball på høyde med brystet, som går i en slange som forsvinner bak på sekken. Motoren er på størrelse med en baseball, men hvor i sekken den er plassert vet vi ikke, ei heller hvor mye systemet kommer til å veie. 

Når Arc´teryx´ skredballongsekk er klar for salg er ikke bestemt, men det blir garantert ikke til neste vinter.

Det som derimot ikke er hemmelig, er at Arc´teryx lanserer dunkolleksjon til høsten. I denne fins to tekniske modeller, som begge er relativt tynne, og skal konkurrere med Primaloftjakker. De har også laget flere modeller for bybruk, med Gore-tex ytterst. 

På dagens pressemøte i Arc´teryx´ fabrikk i Vancouver ble også nye Gore-tex Pro presentert. Denne nye membranen er noe tynnere, og puster bedre enn foregående modeller. Undertegnede har mottatt en jakke til test, og vi kommer tilbake med mer info om den nye satsinga fra Gore-tex.