Merke: Scarpa

Scarpa lanserer fem nye toppturmodeller i 2018. Både Maestrale, Maestrale RS og Alien RS blir oppgradert, og for sistnevntes del lover importøren vekt i konkurranseklasse kombinert med skikkelig komfort. Den superlette – men rimelige – konkurransestøvelen Alien er nemlig justert med noe tykkere innerstøvel, som skal gjøre skoa mer egna også for ikke-konkurranseutøvere som likevel vil ha lette randostøvler. Dermed kan nye Alien bli en knallhard konkurrent til støvler som Dynafit TLT7, Atomic Backland og Fischer Travers.

– Alien RS vil ta plassen til dagens Alien, og serien vil fra høsten bestå av Alien 3.0, Alien 1.0 og Alien RS. Alle modeller fra Scarpa med RS i navnet er stivere modeller med økt fokus på kjøreegenskaper. Det samme er det med Alien RS, der man har beholdt racinglesten på 99 millimeter. Alien RS har gåutslag på hele 72 grader, spennesystem som er superraskt å justere, og vekt som kryper ned mot en ren racingstøvel. Men modellen har derimot en komfortabel og formbar innerstøvel fra Intuition, og egner seg derfor til både konkurranse, trening og til løpere med fokus på utstyr med lavest mulig vekt kombinert med gode kjøreegenskaper, forteller Vincent Westli fra importøren Outdoor AS.

ALIEN-RS_profEST
ALIEN-RS_profEST

Alien RS: Ny og  folkelig versjon av Scarpas superlette randostøvel. 

En like spennende nyhet er kanskje Maestrale RS, som både slankes, gjøres stivere og får økt gåutslaget nokså betydelig, fra 39 til 59 grader. Maestrale RS, som nå heter Maestrale RS2,  slankes med 150 gram fra årets modell, og får en vekt på 1410 gram. Det betyr at den veier beskjedne 10 gram mer enn Maestrale, men har betydelig stivere fleks. Maestrale RS reduseres også fra fire til 3 spenner, men skal stramme jevnere og bedre. 

Både Maestrale og Maestrale RS2 får damestøvel i tilsvarende versjon. De heter henholdsvis Gea2 og Gea RS2. Gea2 veier 1250 gram, mens sistnevnte 10 gram mer. Maestrale / Gea koster 6999 kroner. RS-versjonene koster 500 kroner mer. 

– De nye versjonene av Maestrale/Gea og Maestrale RS/Gea RS passer til de aller fleste. Støvlene takler brede ski, samtidig som ny skallkonstruksjon og nye materialer gir en stivere kjørestøvel med mer progressiv fleks, sier Westli.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

maelstrae
maelstrae

OPPGRADERES: Maestrale og Gea (t.h.) får oppgraderes også. Foto: Scarpa