Norsk, klimanøytral ski

Skimerket Stereo lanserer skia Fram, som har klimakvoter inkludert i prisen.

Sist oppdatert: 31. oktober 2017 kl 14.05
KLIMANØYTRAL: Kjøper du modellen fram fra Stereo Skis får du med klimakvoter på kjøpet, som skal gjøre skia klimanøytral. Fine opplevelser i fjellet er også med på kjøpet. Foto: Stereo Skis
KLIMANØYTRAL: Kjøper du modellen fram fra Stereo Skis får du med klimakvoter på kjøpet, som skal gjøre skia klimanøytral. Fine opplevelser i fjellet er også med på kjøpet. Foto: Stereo Skis

Kjøper du skia får du med en klimakvote som dekker 300 8-timers skidager.

Gründer og daglig leder Jens-Martin Johnsrud i Stereo Skis er innrømmer at selskapets bidrag ikke er det største, men mener det er viktig å gjøre alt for å ivareta skigleden – samtidig som vi kan ta vare på miljøet.

– Gjør det dyrere å forurense for verstingene

– Fram leveres med en unik kompensasjon som garanterer at den som kjører på skien er klimanøytral i hele skiens levetid. Vi har sammen med Chooose laget en løsning hvor kjøp av skien inkluderer klimakvoter, sier Johnsrud, som sier dette er helt enestående i skiindustrien.

– Men betyr ikke det at man bare betaler litt ekstra, og forurenser like mye?

– Nei, det vil jeg ikke si. Chooose er en norskutviklet tjeneste som gjør mennesker klimanøytrale ved hjelp av klimakvoter. Hensikten er å la vanlige folk, merkevarer og events «stjele» klimakvoter fra markedet, slik at det blir mer kostbart for de store, forurensende industriene å kjøpe seg rett til å forurense CO2. Dermed forurenser de mindre.

Stereos bredeste

Fram er for øvrig den bredeste Stereo-skien, konstruert i karbon og glassfiber. Det skal gi lav vekt og gode kjøreegenskaper, og er ifølge Johnsrud ei ski for dyp snø.

Fram-w1718-Top
Fram-w1718-Top

FRAM: Ny modell fra Stereo denne sesongen.

– Fram er inspirert av pionerene, de som våget å gå lenger for å utforske nye landskap. De tidlige ekspedisjonene på slutten av 1800-tallet i polare områder var også blant de første klimaforskerne, og sånn sett er Frams klimanøytralitet en hyllest til de som satte fundamentet for vår klimabevissthet, sier gründeren.

Utvidet distribusjon

Stereo Skis produseres på Åre Skidfabrik i Sverige, og det norske skimerket har utvidet distribusjonen kraftig foran denne sesongen.

– Vi har fått distributør i Japan, Russland og Frankrike, og de øvrige landene i Sør-Europa var svært nysgjerrige på norske ski på årets ISPO-messe i Tyskland. Skiene våre produseres i tillegg i Skandinavia, noe som fører til kortreist produksjon og topp kvalitet, sier Johnsrud.

Publisert 31. oktober 2017 kl 14.05
Sist oppdatert 31. oktober 2017 kl 14.05
annonse
Relaterte artikler
annonse
mann på ski uten jakke
Test av Bergans Y MountainLine Breathe 3L

Bra produkt til en trivelig pris

skibinding på blå ski
Test av Skitrab TR1 toppturbinding

Den beste tech-kjørebindingen?

mann på vinterfjellet
Test av Mammut Haldigrat HS selebukse

Myk og lett, men kunne vært rimeligere

to par ski med bindinger
To nye bindinger for topptur testet

Duelltest: Marker Cruise vs Dynafit Ridge

Innstilling av toppturbindinger

Justering av toppturbindinger

MJUK: En gelépute kan gjøre underverker mot smertene i skinnleggen. Foto: Sigurd Ekeli Grimsby
Leggbeskyttere mot vondt i leggen

Vonde legger

SPOILER: På de fleste nye skisko følger det med en spoiler. Foto: Sigurd Ekeli Brimsby
Hva er egentlig spoileren til?

Hva er egentlig spoileren til?

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen