Dermed blir hjelmteknologien MIPS igjen tatt i bruk i POC. Den første hjelmen kommer i 2020, og fra 2021 skal selskapet lansere hjelmer med eksklusiv teknologi for POC. Det skjer etter en årelang krangel mellom de svenske selskapene – som til slutt endte med søksmål i Tyskland i 2017, skriver bladet Terrengsykkel.

Årsaken var at amerikanske BRG Sports kjøpte seg inn i MIPS. Dermed brøt POC samarbeidet, og lagde sin egen SPIN-teknologi. MIPS svarte da med søksmål.

Annonse

Nå har altså selskapene funnet tilbake til hverandre. 

– Sikkerhet står i senter hos POC og var tilnærming har alltid vært å tenke på alt som kan bidra til å forbedre sikkerheten, selv om det betyr å gjøre ting som aldri har blitt gjort før, sier Jones Sjögren, administrerende direktør i POC, i en pressemelding. 

POC og MIPS samarbeider
POC: Nå blir det MIPS-teknologi i POC-hjelmer igjen. Foto: Henrik Breuer

Målet med teknologien er å øke både komfort og sikkerhet, skriver Terrengsykkel. POC var i sin tid den første hjelmprodusenten som tok i bruk teknologien.

MIPS samarbeider med en rekke hjelmprodusenter i verden. Blant de er norske Sweet Protection, som bruker teknologien i flere av hjelmene. De er klare på at dette ikke vil påvirke samarbeidet mellom partene, som har vart siden 2011.

– Vi har allerede utviklet og lansert egne løsninger i samarbeid med forsknings- og utviklingsavdelingen til MIPS som for eksempel vår helt unike 3L Mips i våre race hjelmer. Vi arbeider hele tiden med å forbedre vår teknologi på alle områder, og det tette samarbeidet med MIPS, som er den eneste teknologien vi lisensierer, resten utvikler vi selv, vil fortsette. Vi kan ikke se dette vil påvirke oss på noen som helst slags måte, sier Ståle Møller, designsjef i Sweet til Fri Flyt.

Administrerende direktør i MIPS, Max Strandwitz, sier følgende i en pressemelding:

– Vi har mer enn tjue års forskning og testing for å understøtte arbeidet vårt. Vi er veldig fornøyde med å samarbeide med POC, ikke bare fordi de er en anerkjent markedsleder når det kommer til sikkerhet og at de var det første hjelmmarkedet som solgte en hjelm med MIPS, men også fordi de har fortsatt utviklingen av nye sikkerhetsløsninger.